Παρασκευή, 26 Απρ.
22oC Αθήνα

Κορονοπάρτι ΑΠΘ: Τι λέει η μητέρα του 23χρονου που παρασύρθηκε από μπουλντόζα

Κορονοπάρτι ΑΠΘ: Τι λέει η μητέρα του 23χρονου που παρασύρθηκε από μπουλντόζα

Η μητέρα του νεαρού που τραυματίστηκε σοβαρά στο πόδι του σε κορονοπάρτι στο ΑΠΘ, μιλά για την κατάσταση της υγείας του γιου της, αλλά και για το παράπονο της οικογένειας.

Υπενθυμίζεται ότι το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, 12 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια άλλου ενός κορονοπάρτι εντός του ΑΠΘ, φοιτητής παρασύρθηκε από μπουλντόζα, όταν οι φίλοι του και ο ίδιος, υπό την επήρεια αλκοόλ, έβαλαν μπροστά σκαπτικό μηχάνημα. Κάποια στιγμή, ο 23χρονος έπεσε από τη μπουλντόζα και παρασύρθηκε από αυτήν.
Αυτή τη στιγμή, ο νεαρός φοιτητής παλεύει με όλες του τις δυνάμεις για να σώσει το ένα του πόδι, (το τραύμα ήταν σοβαρότατο και εκτείνεται από τον μηρό ως την γάμπα) στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται.

«Ίσως χρειαστεί μεταμόσχευση»

Η μητέρα του μίλησε στο newsit.gr για την κατάσταση της υγείας του: «Πριν από λίγο με ενημέρωσαν ότι κάποια άτομα έχουν συλληφθεί για το κορονοπάρτι του Σαββάτου, στο οποίο βρισκόταν και ο γιος μου. Το άλλο νέο είναι ότι σύμφωνα με τους γιατρούς, η κατάσταση της υγείας του είναι σοβαρή, αλλά σταθερή. Οι γιατροί είναι αισιόδοξοι, και εμείς μαζί τους ότι δεν θα γίνει τελικά ακρωτηριασμός στο πόδι του. Το πότε θα βγει από το Ιπποκράτειο είναι θέμα ανταπόκρισης του οργανισμού του, αλλά και του τι λοιμώξεις ίσως αντιμετωπίσει όσο βρίσκεται στο νοσοκομείο.

Όσο για την αποκατάσταση του ποδιού του, που σχεδόν πολτοποιήθηκε, γι’ αυτήν μπορεί να περάσει πολύς καιρός, από ένα μέχρι και δύο και τρία χρόνια. Στην αρχή θα είναι με πατερίτσες, θα κάνει φυσικά πολλές φυσικοθεραπείες.
Σκεφτείτε ότι το μόνο που έχει μείνει στο αριστερό πόδι του είναι το κόκκαλο, τίποτα άλλο. Ίσως χρειαστεί και μεταμόσχευση, να πάμε στην Γερμανία, γιατί έχουν αφαιρεθεί δύο αρτηρίες, επειδή ήταν πολτοποιημένες».

Click4more: Θεσσαλονίκη: Στο χειρουργείο ο νεαρός που παρασύρθηκε από μπουλντόζα σε κορονοπάρτι του ΑΠΘ

Αναφερόμενη στα γεγονότα του περασμένου Σαββάτου είπε πως ο γιος της βρισκόταν στη γειτονιά του και ερχόμενος στο σπίτι τηλεφωνήθηκε με κάποιους άλλους για να καταλήξει τελικά στο κορονοπάρτι του ΑΠΘ.
«Με τον πατέρα του, τού μιλήσαμε στις 00.30. ‘Μαμά σου υπόσχομαι, σε λίγο επιστρέφω στο σπίτι’ μου είπε. Και έτσι, με τον πατέρα του πέσαμε να κοιμηθούμε ήσυχοι. Στις 04.30 μας τηλεφωνεί ο μεγάλος μου ο γιος και μου λέει: ‘τρέχτε, τον πάτησε μια φαγάνα και τον πηγαίνουν στο Ιπποκράτειο’. Στη διαδρομή σκεφτόμουν: ‘ίσως δεν ζει το παιδί μου και περιμένουν να μου το ανακοινώσουν μόλις φτάσω’. Ευτυχώς, όλα καλά».

«Κανείς δεν μας έχει πει μια συγγνώμη»

«Κανείς δεν έχει απευθυνθεί σε εμάς, για κάποια ερώτηση αν είναι καλά το παιδί και πώς πάει, ή για κάποια συγγνώμη» λέει η μητέρα του 23χρονου φοιτητή.
Και συνεχίζει: «Κανένα ενδιαφέρον, την ώρα μάλιστα που υπάρχουν ευθύνες ανώτερων- του πρύτανη του Πανεπιστημίου, του εργολάβου που άφησε εκτεθειμένα τα μηχανήματα, αλλά και της αστυνομίας που δεν προβαίνει σε συλλήψεις ή δεν σταματά με κάποιο τρόπο αυτά τα πάρτι. Δεν θέλω όμως να έχω παράπονα. Είμαι ευγνώμων που ο Θεός μου άφησε το παιδί μου. Εύχομαι κανένα άλλο παιδί να μην τραυματιστεί μέσα στο ΑΠΘ, και να πάρουν γρήγορα σωστές αποφάσεις οι ιθύνοντες».

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΔΗΜΗΤΡΑ ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις