Σάββατο, 27 Απρ.
23oC Αθήνα

Κούγιας: Θα κάνω μήνυση στον Δασκαλάκη γιατί έβρισε την Πισπιρίγκου – Μου έστειλε επιστολή ο Λιγνάδης για τον Κασσελάκη

Κούγιας: Θα κάνω μήνυση στον Δασκαλάκη γιατί έβρισε την Πισπιρίγκου – Μου έστειλε επιστολή ο Λιγνάδης για τον Κασσελάκη

Μήνυση στον Μάνο Δασκαλάκη στα όρια του αυτοφώρου θα κάνει σήμερα (06.03.2024) ο Αλέξης Κούγιας. Ο γνωστός ποινικολόγος μίλησε τόσο για το άγριο επεισόδιο του Δασκαλάκη με την πρώην σύζυγό του, Ρούλα Πισπιρίγκου όσο και για την οργισμένη, όπως είπε, επιστολή του Δημήτρη Λιγνάδη κατά του Στέφανου Κασσελάκη.

Ο Αλέξης Κούγιας κλήθηκε από την εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα θα τοποθετηθεί για τα όσα ειπώθηκαν χθες στο δικαστήριο ανάμεσα στον Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρούλα Πισπιρίγκου, με το πρώην ζευγάρι να ανταλλάσσει ύβρεις. Ωστόσο, ο γνωστός ποινικολόγος ξεκίνησε από τον Δημήτρη Λιγνάδη και τον Στέφανο Κασσελάκη.

Αφορμή ήταν η εισαγγελική έρευνα που διατάχθηκε για την εταιρία που φέρεται να έχει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στις ΗΠΑ. Ο Αλέξης Κούγιας είπε ότι το πρωί της Τετάρτης, έλαβε επιστολή από τον Δημήτρη Λιγνάδη, τον οποίο υπερασπίστηκε στη δίκη για τους βιασμούς ανηλίκων, με την οποία εκφράζει την έντονη αντίδρασή του στις δηλώσεις του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για προφυλάκιση του καλλιτέχνη που παρανόμως έγινε καθώς και για διαδικασίες που τηρήθηκαν στη νομική διαδικασία που ακολούθησε.

«Ο κ. Κασσελάκης έχει κακούς συμβούλους και θα πρέπει να είναι πιο προσεκτικός ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Πυρά και μήνυση στον Δασκαλάκη

Ο Αλέξης Κούγιας, φυσικά, ρωτήθηκε για το άγριο επεισόδιο ανάμεσα στον Μάνο Δασκαλάκη και τη Ρούλα Πισπιρίγκου και μάλιστα σε μια μέρα που ο ίδιος απουσίαζε από τη δίκη γιατί έπρεπε να κάνει προγραμματισμένες εξετάσεις.

Ο ποινικολόγος είπε ότι συνεργάτιδά του τον ενημέρωσε πως «όταν βγήκε έξω από την αίθουσα, ο Δασκαλάκης άρχισε να βρίζει σκαιότατα την κατηγορούμενη».

«Στο πρώτο στάδιο που εγώ δεν ήμουν δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου ήταν απόλυτα δίπλα στη γυναίκα του. Σε όλες τις καταθέσεις περιέγραφε μια υπέροχη μητέρα και σύζυγο, όλα αυτά μέχρι σχεδόν το τέλος του πρώτου δικαστηρίου. Μετά άρχισε να κάνει στενή παρέα με έναν δημοσιογράφο και να τον επηρεάζει και να τον συμβουλεύει μια δικηγόρος. Του είπαν μάλλον ότι σε αυτό το δικαστήριο πρέπει να έχει άλλη συμπεριφορά», συνέχισε ο Αλέξης Κούγιας.

«Αν ήμουν εγώ εκεί, θα τον είχα οδηγήσει στο αυτόφωρο. Θα γίνει μήνυση εναντίον του σήμερα, στα όρια του αυτοφώρου, για την εξύβριση με σκαιότατες εκφράσεις και για συκοφαντική δυσφήμιση, επειδή την κατονόμασε ως δολοφόνο των παιδιών, όταν σε προηγούμενο στάδιο έκανε μήνυση μαζί με την κ. Πισπιρίγκου σε γιατρούς κατηγορώντας τους για τους θανάτους των παιδιών», τόνισε ο Αλέξης Κούγιας.

Για άλλη μια φορά, ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε απόλυτα πεπεισμένος για την αθωότητα της Ρούλας Πισπιρίγκου. Τόσο που αν καταδικαστεί τελεσίδικα για τους θανάτους των τριών παιδιών της, εκείνος θα παραιτηθεί!

   

«Είμαι τόσο πεπεισμένος για την αθωότητα της κ. Πισπιρίγκου, που αν καταδικαστεί τελεσίδικα μέχρι και από τον Άρειο Πάγο, θα σημαίνει ότι κάτι λάθος έκανα εγώ για πρώτη φορά στις 1.000 υποθέσεις ανθρωποκτονίας με τις οποίες έχω ασχοληθεί στα 50 χρόνια της δικηγορικής διαδρομής μου. Αν συμβεί αυτό, εγώ θα παραιτηθώ με ό,τι αυτό σημαίνει για την καριέρα μου. Είναι τεράστια πρόκληση για μένα αυτή η δίκη», είπε ο Αλέξης Κούγιας.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις