Παρασκευή, 26 Απρ.
17oC Αθήνα

Κουκάκι: Μέχρι και περιττώματα ζώων και ούρα πετούσαν στους αστυνομικούς οι καταληψίες!

Κουκάκι

Και τι… δεν αντιμετώπισαν οι αστυνομικοί όταν ξεκίνησαν την επιχείρηση για την εκκένωση της κατάληψης στο Κουκάκι.
Εκσφενδόνιζαν ό, τι έβρισκαν μπροστά τους οι καταληψίες εναντίον των αστυνομικών, μεταξύ άλλων μια κουλούρα με συρματόπλεγμα στρατιωτικού τύπου δεμένο με σχοινί.
Ακόμα κι ένα μπουκάλι με ούρα και μια λεκάνη με περιττώματα κατοικίδιων στα “πολεμοφόδια”.
Αποκλειστικές φωτογραφίες του newsit.gr.

Θύελλα αντιδράσεων έχουν προκαλέσει οι σκηνές βίας κατά την διάρκεια των εκκενώσεων των τριών κατειλημμένων κτηρίων στο Κουκάκι και ιδιαίτερα στην οδό Ματρόζου, όπου και συνελήφθη ο γνωστός πατρινός σκηνοθέτης, Δημήτρης Ινδαρές και οι δύο γιοι του.

Κουκάκι: “Αυτά αντιμετωπίσαμε” λέει η αστυνομία

Από την άλλη πλευρά, στην ΕΛ.ΑΣ υποστηρίζουν πως βρέθηκαν μπροστά σε πρωτόγνωρες καταστάσεις, ακόμα και σε μεσαιωνικούς καταπέλτες με καρφιά και βίδες που έφραζε την είσοδο στην κατάληψη της Ματρόζου, από την εξωτερική πίσω σκάλα του κτηρίου.

Παράλληλα και σύμφωνα με πληροφορίες προερχόμενες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ, οι αστυνομικοί αντιμετώπισαν ακόμα και περιττώματα από ζώα, αλλά και μπουκάλια με ούρα που τους εκσφενδόνιζαν από την ταράτσα και τα δωμάτια του κτηρίου οι καταληψίες.

Click4more: Μαρκουλάκης… κόλαφος! “Η κραυγή του Ινδαρέ στην ταράτσα απαιτεί μιαν απάντηση”

Το newsit.gr φέρνει σήμερα στο φως της δημοσιότητας αποκλειστικές φωτογραφίες, τόσο από τα ευρήματα στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι, όσο και από τα αντικείμενα που εκσφενδόνιζαν στους αστυνομικούς, όπως υποστηρίζουν οι ίδιοι στις καταθέσεις τους.

Στις φωτογραφίες που αποκαλύπτει σήμερα το newsit.gr, διακρίνονται μεταξύ άλλων μια κουλούρα με συρματόπλεγμα στρατιωτικού τύπου δεμένο με σχοινί, που χρησιμοποίησαν οι καταληψίες, προκειμένου να το χρησιμοποιήσουν εναντίων των Αστυνομικών, αλλά κι ένα μπουκάλι με ούρα και μια λεκάνη με περιττώματα κατοικίδιων, τα οποία επίσης εκσφενδόνιζαν εναντίων της ΕΚΑΜ και της ΟΠΚΕ.

Ακόμα κι ένα ψεκαστικό μηχάνημα πέταξαν εναντίων των αστυνομικών οι καταληψίες, όπως φαίνεται από την φωτογραφία στην είσοδο της κατάληψης.

Δείτε τις εικόνες μετά τον… χαμό στο Κουκάκι

Κουκάκι Κουκάκι Κουκάκι

Να θυμίσουμε πως τα όσα έγιναν την Τετάρτη, 18.12.2019, στην επιχείρηση της αστυνομίας για την εκκένωση τριών υπό κατάληψη κτιρίων στο Κουκάκι περιέγραψε σε αναλυτική παρουσίαση ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., Θόδωρος Χρονόπουλος.

Παγίδα – θανάτου στην σκάλα της κατάληψης στο Κουκάκι

Ο κ. Χρονόπουλος έκανε ειδική αναφορά στην παγίδα που είχαν φτιάξει οι καταληψίες στο Κουκάκι.

Όπως είπε: «Σημειώνεται ότι, στη μεταλλική σκάλα που οδηγεί από το κτίριο της κατάληψης στην ταράτσα, είχε προσαρμοστεί ειδική κατασκευή με καρφιά – βίδες, για να αποκλείεται η πρόσβαση στην ταράτσα.

Click4more “Γιατί μας έχετε δεμένους; Δεν σας αντιστέκεται κανείς”! Η στιγμή της σύλληψης του σκηνοθέτη στο Κουκάκι

Η κατασκευή αυτή είναι πραγματικά παγίδα θανάτου, καθώς λειτουργεί με μηχανισμό καταπέλτη, ικανού να προκαλέσει ακόμα και θάνατο από τα καρφιά – βίδες που προεξέχουν περισσότερο από δέκα πόντους, τα οποία όπως θα δείτε πέφτουν με δύναμη με την ενεργοποίηση του μηχανισμού. Σημειώνεται ότι κατά την επέμβαση των αστυνομικών δυνάμεων έγινε χρήση της κατασκευής αυτής».

Κουκάκι - κατάληψη

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ είπε ακόμα ότι πίσω από τις πόρτες στην κατάληψη της οδού Ματρόζου στο Κουκάκι είχαν εγκατασταθεί ειδικοί μεταλλικοί σιδηροδοκοί για να αποτρέπουν την είσοδο ατόμων στον χώρο. Πρόσθεσε ότι ανάμεσα στα ευρήματα από το σύνολο των καταλήψεων, υπάρχει σημείωμα οδηγιών στα αγγλικά, που πρέπει να ακολουθηθούν από τους καταληψίες σε περίπτωση επέμβασης της αστυνομίας. Ο κ. Χρονόπουλος αφού διάβασε την μετάφραση είπε ότι οι καταληψίες της Ματρόζου στο Κουκάκι ακολούθησαν κατά γράμμα το εν λόγω σημείωμα.

Φωτογραφίες: newsit.gr.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις