Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Κρεσέντο τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο! Στο στόχαστρο Καστελόριζο και Οινούσσες

Κρεσέντο τουρκικών παραβιάσεων στο Αιγαίο! Στο στόχαστρο Καστελόριζο και Οινούσσες

Συνεχόμενες προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.
Μπαράζ υπερπτήσεων πάνω από το Καστελόριζο και τις Οινούσσες.
Τα τουρκικά μαχητικά παίζουν επικίνδυνα παιχνίδια!

Για τρίτη φορά, το υπουργείο Άμυνας ενημερώνει ότι τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου. Αυτή τη φορά σχηματισμός δυο τουρκικών μαχητικών F-16 πέταξε στις 11.25 πάνω από την Μεγίστη. Ούτε ο τόπος ούτε ο χρόνος των παραβιάσεων θεωρούνται τυχαίες. Ξεκίνησαν 8 λεπτά μετά την αναχώρηση του Πάνου Καμμένου με ελικόπτερο από το Καστελόριζο και συνέχισαν με παραβιάσεις πάνω από το σύμπλεγμα των Οινουσσών. Προκλητική συμπεριφορά τόσο απέναντι στο πρόσωπο του Έλληνα υπουργού Άμυνας και ταυτόχρονα σε σημεία (Καστελόριζο, Οινούσσες) τα οποία η Άγκυρα σε μόνιμη βάση επιχειρεί να γκριζάρει. Οι τουρκικές προθέσεις φάνηκαν από νωρίς καθώς στα νοτιοδυτικά, κοντά στα Δωδεκάνησα υπήρχε ιπτάμενο τάνκερ και 8 μαχητικά. Προφανώς, προετοιμάζονταν για τις παραβιάσεις που ακολούθησαν.

Όλα αυτά σχεδόν 24 ώρες από τις δηλώσεις του ΑΓΕΕΘΑ, Ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, γεγονός που κάνει πολλούς να μιλούν για απάντηση της Άγκυρας σε αυτές. Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, τηρεί σιγήν ιχθύος, ωστόσο ο λαλίστατος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, διεμήνυσε πως η Τουρκία δεν θα κάνει βήμα πίσω σε Αιγαίο και Κύπρο. Σε εξέλιξη βρίσκεται ένας πραγματικός πόλεμος δηλώσεων καθώς και ο Πάνος Καμμένος χαρακτήρισε τους Τούρκους ψευτοτσαμπουκάδες οι οποίοι έχουν την απάντησή τους από την Πολεμική μας Αεροπορία.

Το χρονικό των τουρκικών παραβιάσεων σήμερα στο Αιγαίο

Ένα ζευγάρι τουρκικά F16 πέταξαν σε ύψος 4.000 ποδών πάνω από το Καστελόριζο. Η παραβίαση έγινε λίγα μόλις λεπτά μετά την αναχώρηση του Πάνου Καμμένου. Τα τουρκικά F16 πέταξαν στο ακριτικό νησί μόλις οκτώ λεπτά μετά την αναχώρηση του Πάνου Καμμένου από το Καστελόριζο με ελικόπτερο για την Αθήνα.

Επίσης, ακολούθησαν νέες προκλητικές υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά. Αυτή τη φορά, στις 10:43 πμ ένας σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16 εισήλθε στο FIR Αθηνών και πραγματοποίησε 5 υπερπτήσεις πάνω από τις Οινούσες και την Παναγιά. Συγκεκριμένα, στις 10:43πμ, 10:48πμ, 10:59πμ τα 2 τουρκικά μαχητικά εκτέλεσαν υπέρπτηση πάνω από τις Οινούσες σε ύψος 25,000 ποδών και στις 10:51πμ ένα τουρκικό μαχητικό F-16 εκτέλεσε υπέρπτηση πάνω από τη νήσο Παναγιά σε ύψος 25,000 ποδών. Στη συνέχεια, στις 11:00πμ ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών.

Λίγη ώρα αργότερα, σχηματισμός 2 τουρκικών μαχητικών F-16 μπήκε στις 11:23 στο FIR Aθηνών και εκτέλεσε υπερπτήσεις ως εξής: στις 11:25, πάνω από την Μεγίστη σε ύψος 25.000 ποδών, στις 11.31 πάνω από την Μεγίστη και την Ρω στα 30.000 πόδια. Ο τουρκικός σχηματισμός βγήκε από το FIR Aθηνών στις 11:32.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις