Ελλάδα

Ξέχνα το εφάπαξ που ήξερες – Σε δόσεις ή το … 2018!

Ήδη το Ταμείο του Κράτους είναι μείον. Δεν υπάρχει σάλιο όπως θα έλεγε ο υπουργός Υγείας, έτσι το πρώτο σχέδιο (δια του γνωστού τρόπου της διαρροής) θέλει το εφάπαξ να σπάει στα δύο για όλους.

Δηλαδή, να ξεκινήσει να καταβάλλεται (ήδη με καθυστέρηση ακόμη και 2 ετών) το μισό, αλλά στους περισσότερους από τους δικαιούχους, ώστε να πάρουν μια ανάσα τους επόμενους μήνες.
Το δεύτερο σχέδιο, αυτή τη φορά όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ της η εφημερίδα Ελευθεροτυπία θέλει ακόμη χειρότερες εξελίξεις.
Δια ωμού εκβιασμού όσοι βγαίνουν από δω και πέρα σε σύνταξη θα έχουν να διαλέξουν:
είτε το 50% τώρα και το υπόλοιπο μισθό… βλέπουμε (άγνωστο πότε)
είτε καταβολή του συνόλου του εφάπαξ … μετά από έξι χρόνια, το 2018 δηλαδή, αν πάνε όλα καλά και αν η χώρα δεν χρεοκοπήσει και επισήμως, αν δεν αλλάξει ξανά ο νόμος κλπ
Ίδωμεν.
Το τελικό σχέδιο είναι θέμα χρόνου να το μάθουμε. Τα Ταμεία μπήκαν ήδη στο κούρεμα, δεν αντέχουν να δώσουν συντάξεις πόσο μάλλον εφάπαξ, είναι εδώ επίσης η τρόικα για να μας πάρει το νέα μέτρα.
Το πολύ μέχρι αρχές του χρόνου θα μάθουμε…

Διαβάαστε επίσης:
Κούρεμα με την… ψιλή – Κόβονται μισθοί, συντάξεις, εφάπαξ, κοινωνικά επιδόματα

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
«Θα υπάρξουν προβλήματα το καλοκαίρι» λένε οι ελεγκτές εναέριας κυκλοφορίας μετά το πόρισμα για το μπλακ άουτ στο FIR Αθηνών
«Το πόρισμα καταδεικνύει ξεκάθαρα διοικητικό αλαλούμ, πολύωρη καθυστέρηση στη διάγνωση της αιτίας και ανυπαρξία συνεργασίας μεταξύ των διαφόρων στελεχών της ΥΠΑ»
Στιγμιότυπο από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» στις 4 Ιανουαρίου όταν έκλεισε το FIR Αθηνών, λόγω τεχνικού προβλήματος
Μητέρα της αδικοχαμένης Κλαούντια: «Δεν θα ψηφίσω το κόμμα της Καρυστιανού, πρέπει να δώσουμε αγώνα για δικαίωση»
«Θα την χτυπήσουν από παντού, η Μαρία πρέπει να είναι μαζί με εμάς, στον σκληρό αγώνα στα δικαστήρια» λέει η Άλμα Λάτα, μητέρα της 20χρονης Κλαούντια που σκοτώθηκε στα Τέμπη
Η Άλμα Λάτα