Ελλάδα

Κύκλοι του ΣτΕ “μαλώνουν” τον Αλέξη Τσίπρα για τις δηλώσεις του στη ΔΕΘ – “Πιο επιφυλακτικά τα δημόσια πρόσωπα στις προσωπικές εκτιμήσεις”

- Κανονικά πρόκειται να συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα ασφαλιστικά μέτρα των τηλεοπτικών σταθμών
- Οι “δεύτερης γενιάς” προσφυγές πρόκειται να αναβληθεί η εκδίκασή τους, σύμφωνα με πληροφορίες
- Κύκλοι του Συμβουλίου της Επικρατείας αναφέρθηκαν στην πρωτοφανή δήλωση του Αλέξη Τσίπρα για τις τηλεοπτικές άδειες
- Οι αποφάσεις για τις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων δεν προδικάζει την απόφαση για τη συνταγματικότητα ή όχι του νόμου

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κανονικά πρόκειται να συζητηθούν στο Συμβούλιο της Επικρατείας τα ασφαλιστικά μέτρα των τηλεοπτικών σταθμών για το θέμα των αδειών.

Αντίθετα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να αναβληθεί αυτεπάγγελτα από τον εισηγητή σύμβουλο Επικρατείας Γεώργιο Παπαγεωργίου, η συζήτηση κάποιων από τις «δεύτερης γενιάς» προσφυγές που είχαν κατατεθεί για το θέμα των αδειών.

Ωστόσο ακόμα δεν έχει οριστεί η ημερομηνία για την διάσκεψη των δικαστών της Ολομέλειας του ΣτΕ οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν για την συνταγματικότητα ή όχι του επίμαχου νόμου.

Στο μεταξύ, το θέμα συζήτησης σήμερα στα πηγαδάκια των δικαστηρίων ήταν οι δηλώσεις του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα ο οποίος εξέφρασε την βεβαιότητα πως το Συμβούλιο της Επικρατείας δεν πρόκειται να ακυρώσει με απόφαση του τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.

Χωρίς να υπάρχει επίσημη τοποθέτηση για τις δηλώσεις του κ. Τσίπρα κύκλοι του ΣτΕ σχολίαζαν πως «κανένας δεν μπορεί να προβλέψει μια δικαστική απόφαση και τα δημοσιά πρόσωπα οφείλουν να είναι πιο επιφυλακτικά στη διατύπωση των προσωπικών τους εκτιμήσεων.

Η έκδοση από το ΣτΕ συγκεκριμένων αποφάσεων στις αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων, δεν προδικάζει και την απόφαση στις κύριες προσφυγές των τηλεοπτικών σταθμών. Τότε κρίθηκε η αναγκαιότητα για παροχή προσωρινής προστασίας και δεν εξετάστηκε το θέμα της συνταγματικότητας αλλά και πολλά άλλα σοβαρά ζητήματα που έχουν τεθεί στις κύριες προσφυγές».

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Θέρμη: «Το παιδί είχε Άγιο, δεν μπορούσαμε να σταματήσουμε το αίμα» λένε οι γονείς του μαθητή που τραυματίστηκε από σοβά που έπεσε στο κεφάλι του
«Έπεσε κομμάτι τσιμέντου στο κεφάλι του παιδιού μου, έγινε 2 λεπτά πριν χτυπήσει το κουδούνι», λέει στο newsit.gr η μητέρα του 14χρονου
Σοβάς έπεσε σε γυμνάσιο στη Θέρμη
Τρόμος στο Ηράκλειο: Κατέρρευσε τμήμα πολυκατοικίας τα ξημερώματα – Σοκαριστικές εικόνες
Καθοριστική αποδείχθηκε η ώρα που σημειώθηκε το περιστατικό, καθώς εάν εκείνη τη στιγμή βρισκόταν κάποιος στην αυλή του ισόγειου διαμερίσματος ίσως τα πράγματα να ήταν διαφορετικά
Το τμήμα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στο Ηράκλειο
Δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των δύο προφυλακισμένων γιατρών της Καρνεάδου
Οι δύο γιατροί ελέγχονται παράλληλα από την Αρχή για κακουργηματική απάτη, αντιποίηση ιατρικού επαγγέλματος, φοροδιαφυγή και νομιμοποίηση εσόδων από παράνομες δραστηριότητες
Υπόθεση Μαζωνάκη: Δεσμεύτηκαν όλα τα περιουσιακά στοιχεία των δύο προφυλακισμένων γιατρών της Καρνεάδου 63