Πέμπτη, 25 Απρ.
19oC Αθήνα

Κύκλωμα με τις πλαστές ταυτότητες: Από αυτήν την ταυτότητα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι

Κύκλωμα με τις πλαστές ταυτότητες: Από αυτήν την ταυτότητα άρχισε να ξετυλίγεται το κουβάρι

Η πλαστή ταυτότητα του κυκλώματος των αστυνομικών με τις παράνομες ελληνοποιήσεις που αποκάλυψε αποκλειστικά χθες (01.12.2021) το newsit.gr ήταν αυτή που ξεκίνησε τις έρευνες των αδιάφθορων της ΕΛ.ΑΣ. για να ξεδοντιάσουν την εγκληματική ομάδα που χρέωνε 30.000 ευρώ για να «ξεπλύνει» Αλβανούς ποινικούς και να τους βαφτίζει Έλληνες ομογενείς από την πρώην Σοβιετική Ένωση.  

Όπως αναφέρεται στη δικογραφία που σχημάτισαν οι άνδρες της υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ., όλα ξεκίνησαν μετά την προσαγωγή ενός ατόμου, ο οποίος έφερε τελικά μαζί του ταυτότητα, η οποία εκ των υστέρων διαπιστώθηκε ότι ήταν πλαστή και την είχε… προμηθευτεί από το κύκλωμα. 

Σύμφωνα με τους συντάκτες του πορίσματος που παραδόθηκε στις δικαστικές αρχές, η αρχή τέλους για το κύκλωμα, στο οποίο εκτός από τον ανώτερο αξιωματικό φέρεται να συμμετείχαν ακόμα 33 αστυνομικοί, ξεκίνησε στις αρχές του 2021 μετά από ένα τυχαίο έλεγχο στο Χαλάνδρι.

Όπως έγραφε χθες το newsit.gr, άνδρες της ΔΙΑΣ σταμάτησαν ένα ύποπτο άτομο στην παραπάνω περιοχή των Βορείων Προαστίων. Ζητώντας του να τους δείξει τα έγγραφα που φέρει πάνω του, ο ελεγχόμενος έβγαλε από την τσέπη του μια ελληνική ταυτότητα. Ονομάζονταν Αλέξιος Τσβέτκοφ, ενώ ως τόπος γέννησης του αναφέρονταν το Σουσούμι της Αμπχαζίας.  

Τα χαρακτηριστικά του προσώπου του όμως αλλά και η ομιλία του προκάλεσαν εντύπωση σε έναν από τους αστυνομικούς, ο οποίος συνέχισε να του κάνει αρκετές ερωτήσεις. Μάλιστα του είπε κάποιες φράσεις στα ποντικά, όπου μιλούν οι περισσότεροι Έλληνες παλλινοστούντες από την πρώην Σοβιετική Ένωση, ωστόσο το άτομο που είχε απέναντι όχι μόνο δεν του απάντησε, αλλά έδειξε να τις αγνοεί

Τότε, ο αστυνομικός ανέβασε τη φωτογραφία του ατόμου που είχε σταματήσει μαζί με τους συναδέλφους του στο Χαλάνδρι, σε μια εφαρμογή που χρησιμοποιούν οι άνδρες της ΕΛ.ΑΣ.. Η απάντηση για το ποιος ήταν πραγματικά αυτός που κατείχε την ελληνική ταυτότητα ήρθε άμεσα από έναν άνδρα της υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ζωής και της Ιδιοκτησίας.  

Ο αστυνομικός που πληροφόρησε τους συναδέλφους του, είδε στη φωτογραφία έναν παλιό του γνώριμο. Έναν Αλβανό υπήκοο, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για διακίνηση κοκαΐνης, εκβιασμούς, εκρηκτικά κι επίθεση σε αστυνομικό. Έτσι οι άνδρες της ΔΙΑΣ οδήγησαν τον «μαϊμού» ρωσοπόντιο στο αστυνομικό τμήμα.

«Στις 26 Ιανουαρίου 2021, προσήχθη στο τμήμα ασφαλείας Χαλανδρίου άνδρας, ο οποίος επέδειξε ως έγγραφο ταυτοπροσωπίας του το υπ’ αρίθ. ΑΟ152663  δελτίο ταυτότητας με αναγραφόμενα στοιχεία: ΤΒΕΤΚΟΒ Αλεξέι του Αλεξίου το οποίο είχε εκδοθεί 7 Φεβρουαρίου 2020 από το τμήμα ασφαλείας… (αναφέρει το ΑΤ της δυτικής Αττικής). Από την δακτυλοσκοπική του εξέταση όμως προέκυψε, ότι πρόκειται για τον υπήκοο Αλβανίας L. D ο οποίος είχε γεννηθεί στις 26 Μαρτίου του 1980 στην Αλβανία. Κατόπιν αυτού συνελήφθη για παράβαση του άρθρου 242 για ψευδή βεβαίωση, νόθευση κτλ», αναφέρεται στις πρώτες γραμμές της δικογραφίας που περιγράφεται το ιστορικό της υπόθεσης. 

Στη συνέχεια οι αστυνομικοί των Εσωτερικών Υποθέσεων στην έκθεση που παρέδωσαν στις δικαστικές αρχές αναφέρουν: «Δεδομένου ότι, κατά το πρόσφατο παρελθόν η υπηρεσία μας είχε διενεργήσει προκαταρκτικές εξετάσεις σχετικά με περιπτώσεις εκδόσεων ταυτοτήτων, διαβατηρίων, καθώς και άλλων δημοσίων εγγράφων σε αλλοδαπούς, προβήκαμε σε έρευνα προκειμένου να εξακριβωθεί ο τρόπος με τον οποίο εκδόθηκε η ανωτέρω ταυτότητα. Για τον λόγο αυτό, ενημερώθηκε ο εποπτεύων την υπηρεσία μας κ. Αντεισαγγελέας  Εφετών Αθηνών, ο οποίος διέταξε την διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης με την (α) σχετική». 

Μαρίνος Αλειφέρης 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις