Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Κυριακή του Πάσχα: Πως θα γιορτάσουμε σήμερα – Τι σχύει για το τραπέζι και τις μετακινήσεις

Κυριακή του Πάσχα: Πως θα γιορτάσουμε σήμερα – Τι σχύει για το τραπέζι και τις μετακινήσεις

Με τη χρήση SMS με τον κωδικό 6 θα μπορεί να γίνει η μετακίνηση την Κυριακή του Πάσχα, προκειμένου οι πολίτες να γιορτάσουν με δικά τους πρόσωπα.

Όπως έχει ανακοινώσει ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς, σήμερα -και μόνο- υπάρχει η δυνατότητα συγκέντρωσης δύο οικογενειών έως 9 άτομα σε εσωτερικό χώρο, και έως 12 άτομα αν πρόκειται για υπαίθριο χώρο.

Η μετακίνηση θα γίνεται με την υποχρεωτική αποστολή SMS με τον κωδικό 6, ενώ συστήνεται η διενέργεια οικιακού αυτοδιαγνωστικού τεστ σε όσους συμμετέχουν στις συγκεντρώσεις αυτές.

Υπενθυμίζεται ότι μέχρι και την Κυριακή του Πάσχα το χρονικό όριο απαγόρευσης κυκλοφορίας είναι από τις 10 το βράδυ μέχρι τις 5 το πρωί.

Το έριξαν στο delivery οι Αθηναίοι

Στο delivery φαίνεται πάντως ότι το «ρίχνουν» οι Αθηναίοι για να οργανώσουν το φετινό πασχαλινό τους τραπέζι.

Λίγο η τσιμπημένη τιμή που είχε φέτος το αρνί, λίγο η σούβλα και οι ψησταριές που δε χωράνε εύκολα στο διαμέρισμα, αλλά και το γεγονός ότι το delivery έχει ανέβει πολλά επίπεδα μέσα στο lockdown – μιας και οι ιδιοκτήτες των εστιατορίων επένδυσαν σε αυτή την υπηρεσία για να κρατηθούν όρθιοι- έκαναν πολλούς Αθηναίους να επιλέξουν τη λύση του delivery για το πασχαλινό τραπέζι.

«Έχω ξεπουλήσει, μόνο κοντοσούβλια μού έχουν μείνει» λέει στο newsit.gr o Σταμάτης Αγγελής, ιδιοκτήτης της ψησταριάς «Καλαματιανός» στο Αιγάλεω, περιγράφοντας τη μεγάλη ζήτηση που είχε όλες τις προηγούμενες ημέρες για κρεατικά, την Κυριακή του Πάσχα.

Όπως εξηγεί ο ίδιος: «Οι παραγγελίες ξεκίνησαν από την περασμένη Κυριακή και ήδη ‘έφυγε’ ο, τι είχα σε αρνί, κοκορέτσι και κατσίκι. Φέτος οι παραγγελίες ήταν πολύ περισσότερες από ο,τι πέρυσι που οι Αθηναίοι είχαν κάτσει για πρώτη φορά στην πόλη». Και γιατί συμβαίνει αυτό; Όπως εξηγεί ο κύριος Αγγελής, ο λόγος είναι διττός- «πέρυσι με το πρώτο lockdown οι Αθηναίοι ήταν ‘κουμπωμένοι’, μερικοί φοβούνταν ακόμα και τις παραγγελίες από έξω ενώ και το Πάσχα τους ήταν αυστηρά περιορισμένο μέσα στην δική τους οικογένεια. Φέτος, και ο υγειονομικός φόβος έχει υποχωρήσει αλλά και ο κόσμος θα ανοίξει περισσότερο το σπίτι του».

Λογική «λίγο απ’ όλα τα κρεατικά» για το πασχαλινό τραπέζι

Στην ψησταριά « Ο Καλαματιανός», η γουρουνοπούλα κοστίζει 11,50 το κιλό, το κοντοσούβλι €17, ενώ το αρνί και το κατσίκι €25.

«Πέρυσι πούλαγα το αρνί €5 κάτω» λέει ο κύριος Αγγελής και συμπληρώνει: «φέτος όμως η τιμή του στην αγορά ανέβηκε πολύ. Γι’ αυτό το λόγο κιόλας, οι περισσότεροι επέλεξαν ένα ‘ποτ πουρί’ κρεατικών (π.χ μισό κιλό αρνί, 700γρ γουρουνόπουλα, 500 γρ κοντοσούβλι, 500 γρ κοκορέτσι κτλ) σε μια λογική ‘λίγο απ’ όλα’ για να βγει και οικονομικότερο το πασχαλινό τραπέζι».

Ο Θανάσης Δεληολάνης, ιδιοκτήτης των εστιατορίων «Δεληολάνης» λέει με η σειρά του πως αρκετή κινητικότητα σε παραγγελίες έχουν για το φετινό πασχαλινό τραπέζι και τα δικά του εστιατόρια.

Click4More: Πάσχα στους Δήμους της Αττικής: Δωρεάν γεύματα, διαδικτυακές λειτουργίες και δωρεάν προβολές

«Το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα περιμένουμε μεγάλο όγκο παραγγελιών. Θα δουλέψουμε πολύ και με τις εταιρείες delivery (e food και wolt). Είμαστε σε φουλ προετοιμασία».

Ο κύριος Δεληολάνης λέει πως ήδη είχε αρκετές παραγγελίες καθ΄ ολη τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας, τονίζοντας πως το κοινό στρέφεται σε μεγάλο βαθμό στο delivery φαγητό εν μέσω των lockdown.

Όσο για τις τιμές στα πασχαλινά εδέσματα, η μαγειρίτσα εδώ κοστίζει €8 η μερίδα, το κοκορέτσι επίσης €8 κι η μερίδα το αρνί (με γαρνιτούρα ρύζι ή πατάτες ή μακαρόνια) €10.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις