Ελλάδα

Λαμία: 30 άνθρωποι στο νοσοκομείο με σαλμονέλα – «Από τη μολυσμένη παρτίδα δεν προμηθεύτηκε μόνο η πόλη της Λαμίας»

«Θα πρέπει να εντοπιστεί άμεσα ο προμηθευτής και να αποσυρθούν από την αγορά τα μολυσμένα προϊόντα. Υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» τονίζει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος
Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Έντονη ανησυχία έχουν προκαλέσει τα μαζικά κρούσματα σαλμονέλας στη Λαμία, καθώς ο αριθμός των ανθρώπων που φτάνουν στο νοσοκομείο αυξάνεται ώρα με την ώρα.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων Μιχάλη Γιαννάκο «δυστυχώς συνεχίζονται οι προσελεύσεις ασθενών στα επείγοντα του νοσοκομείου Λαμίας που πάσχουν από Σαλμονέλα όπως επιβεβαιώνεται με εργαστηριακές εξετάσεις.
Μέχρι σήμερα μεσημέρι προσήλθαν 30 ασθενείς».

Σύμφωνα με τα όσα περιγράφει ο κύριος Γιαννάκος, οι ασθενείς «εμφανίζουν έντονα συμπτώματα γαστρεντερίτιδας όπως πυρετό, εμετούς, διάρροια. Τελικά για νοσηλεία παρέμειναν έως τώρα 12 ασθενείς».

Όπως τονίζεται, οι ασθενείς δεν γνωρίζονται μεταξύ τους. Δεν συνέτρωγαν κάπου όλοι μαζί.
Ανησυχία υπάρχει για τον προμηθευτή του προϊόντος που ήταν μολυσμένο με το βακτήριο της σαλμονέλας και πωλείται στην αγορά κρέατος.
«Φυσικά από τη μολυσμένη παρτίδα δεν προμηθεύτηκε μόνο η πόλη της Λαμίας. Θα πρέπει να εντοπιστεί άμεσα ο προμηθευτής και να αποσυρθούν από την αγορά τα μολυσμένα προϊόντα. Υπάρχει κίνδυνος για τη δημόσια υγεία» τονίζει ο Μιχάλης Γιαννάκος.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, όλα δείχνουν ότι τα περιστατικά συνδέονται με μολυσμένη παρτίδα τροφίμου, πιθανότατα κοτόπουλου, που διακινήθηκε από κοινό προμηθευτή σε καταστήματα εστίασης της περιοχής.

Οι ασθενείς ανέφεραν ότι είχαν καταναλώσει φαγητό από διαφορετικά καταστήματα, γεγονός που ενισχύει αυτό το ενδεχόμενο.

Το Γενικό Νοσοκομείο Λαμίας επιβεβαίωσε εργαστηριακά την παρουσία σαλμονέλας και ενημέρωσε άμεσα τον ΕΟΔΥ. Στη συνέχεια, ο ΕΟΔΥ ενημέρωσε τη Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας Φθιώτιδας, η οποία ξεκινά ελέγχους σε καταστήματα εστίασης της περιοχής, με στόχο να εντοπιστεί η πηγή της μόλυνσης και να αποσυρθεί το ύποπτο τρόφιμο.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Φυλάκιση 3 ετών στον 70χρονο που προκάλεσε φωτιά στο Καλοχώρι - «Μου έπεσε αναμμένο χαρτί, ήθελα να διώξω σφήκες»
Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε στο χωράφι του, καίγοντας αρχικά απορρίμματα και ξερά χόρτα, ενώ στη συνέχεια επεκτάθηκε σε δύο γειτονικές επαγγελματικές εγκαταστάσεις, προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές
Φωτιά 5
Άργος: Αναβαθμίζεται η κατηγορία για τους δύο αστυνομικούς μετά τον θάνατο του 20χρονου – Στο «μικροσκόπιο» η βαλλιστική
Κρίσιμα τα ευρήματα της βαλλιστικής εξέτασης και τα νέα στοιχεία της έρευνας, ενώ η υπόθεση συνεχίζει να προκαλεί σοκ και έντονες αντιδράσεις σε όλη τη χώρα
Το σημείο που πυροβολήθηκε ο 20χρονος στο Άργος 9
Συγκλονίζει η σύζυγος του επιβάτη που βρέθηκε ο μισός εκτός του αεροπλάνου της Ryanair εν ώρα πτήσης - «Έβαλαν βαλίτσα στο παράθυρο και την ρούφηξε έξω»
«Ο σύζυγός μου έχει σοβαρά τραύματα, φοράει κολάρο, είναι σε σοκ και ακούει για αεροπλάνα και τρέμει» αποκαλύπτει η επιβάτιδα της πτήσης της Ryanair
Ryanair
Marfin: «Ισχνά στοιχεία» στη δικογραφία των τριών κατηγορουμένων βλέπουν οι δικηγόροι τους – Την Τρίτη σε βρετανικό δικαστήριο η 46χρονη για να εκδοθεί στην Ελλάδα
Η υπεράσπιση θεωρεί ότι πρέπει να εντοπιστεί και να κληθεί να καταθέσει στην ανάκριση ο αποστολέας του email
Στιγμιότυπο από τη συνέντευξη τύπου των δικηγόρων 49