Σάββατο, 1 Ιουν.
26oC Αθήνα

Λαμία: Δεκάδες μαθητές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τα σχολικά γεύματα – Τι λέει ο διευθυντής σχολείου στο newsit.gr

Λαμία: Δεκάδες μαθητές έπαθαν τροφική δηλητηρίαση από τα σχολικά γεύματα – Τι λέει ο διευθυντής σχολείου στο newsit.gr

Σοκ προκαλεί η είδηση για τη μαζική τροφική δηλητηρίαση μαθητών από σχολικά γεύματα στη Λαμία, με τους γονείς τους να ξεσπούν για το περιστατικό, προσφεύγοντας μάλιστα στη Δικαιοσύνη. Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, έχουν καταγραφεί 67 κρούσματα σε 7 σχολεία. 

Δεκαπέντε παιδιά από τη Λαμία που είχαν καταναλώσει τα ίδια σχολικά γεύματα και συγκεκριμένα μακαρόνια με κιμά, παρουσίασαν έντονα συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης, εμετούς και διάρροιες.

«Από τις 233 μερίδες που διακινεί το σχολείο μας, 15 παιδιά έπαθαν αυτά τα συμπτώματα της τροφικής δηλητηρίασης, εμετό και διάρροια. Και τα 15 παιδιά είναι καλά, τα δύο μάλιστα έχουν έρθει και στο σχολείο σήμερα, Παρασκευή (17.ο05.24)», δηλώνει στο newsit.gr ο Νίκος Κύρκος, διευθυντής του 14ου δημοτικού σχολείου Λαμίας.

«Οι περισσότεροι γονείς το θεώρησαν γαστρεντερίτιδα γιατί σε αυτές τις ηλικίες δεν συμβαίνουν αυτά. Παρόλα αυτά, διαπιστώθηκε ότι αυτά τα 15 είχαν φάει από το συγκεκριμένο φαγητό, λιγκουίνι με κιμά. Και η εταιρεία catering το ψάχνει το ζήτημα. Είμαστε σε επικοινωνία. Τόσα χρόνια που συνεργαζόμαστε με τα γεύματα δεν έχουμε κανένα πρόβλημα, τώρα τι έχει συμβεί δεν μπορώ να καταλάβω. Πάλι καλά που τώρα, αυτή τη στιγμή, δεν έχουμε κανένα πρόβλημα», συνεχίζει.

Και επισημαίνει: «Δεν ξέρω αν θα γίνει κάποια καταγγελία. Μέλημά μας είναι η υγεία των παιδιών και να πηγαίνουν όλα καλά και να εντοπίσουμε ό,τι ακριβώς συνέβη. Συμβαίνουν αυτά αλλά δεν πρέπει να συμβαίνουν. Είναι σοβαρά, έχουν να κάνουν με παιδιά».

Όπως τονίζει στο newsit.gr ο διευθυντής του δημοτικού σχολείου, «είμαστε σε επικοινωνία με τους γονείς. Κάποιοι γονείς είχαν πάει το παιδί τους και σε παιδίατρο, γιατί πίστευαν ότι είναι γαστρεντερίτιδα αλλά τους ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται για γαστρεντερίτιδα αλλά για τροφική δηλητηρίαση με συχνή διάρροια και συχνό εμετό».

«Σημασία έχει ότι δεν έγινε κάτι σημαντικό από το χθεσινό γεύμα. Μέχρι σήμερα το πρωί δεν είχα κάποια ενημέρωση γιατί οι περισσότεροι γονείς – σχεδόν όλοι – θεώρησαν ότι ήταν γαστρεντερίτιδα. Είμαστε σε άμεση επικοινωνία με την διεύθυνση πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης και και με τους υπόλοιπους διευθυντές που έχουμε τα ίδια γεύματα, ανακαλύψαμε ότι κάτι έχει συμβεί», καταλήγει ο ίδιος.

Την ίδια ώρα, ο διευθυντής του 7ου δημοτικού σχολείου, Γκορτσαλής Χρήστος αναφέρει στο newsit.gr: «Τα παιδιά μας είναι όλα καλά. Ήταν 17 μαθητές που είχαν αυτά τα συμπτώματα. Δεν υπήρξαν μαθητές μας που μπήκαν στο νοσοκομείο. Απλώς μας αναφέρθηκε από τους γονείς ότι τα παιδιά είχαν στομαχικές διαταραχές. Και μετά από συνεννόηση και ενημέρωση των αρμόδιων συνειδητοποιήσαμε ότι είναι από συγκεκριμένο φαγητό που έφαγαν οι μαθητές χθες».

«Ζήσαμε έναν εφιάλτη – Το παιδί μου μέχρι που λιποθύμησε από τους πόνους»

Στο μεταξύ, στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, κατέφυγαν το πρωί της Παρασκευής οι γονείς των μαθητών που έπαθαν την τροφική δηλητηρίαση από τα μακαρόνια με κιμά στα σχολικά γεύματα.

«Πάθαμε όλοι σοκ, το παιδί πονούσε υπερβολικά, έκανε εμετούς, σε σημείο που λιποθύμησε από τους πόνους, μας έλεγε ”μουδιάζει το κεφάλι μου”, ζήσαμε έναν εφιάλτη. Να τιμωρηθούν όλοι οι υπεύθυνοι», περιέγραψε η μητέρα ενός 8χρονου μαθητή.

«Κάθε 5 λεπτά ακούγαμε κι ένα ακόμη παιδί όταν ήταν κρούσμα», συμπλήρωσε η ίδια.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις