Πέμπτη, 2 Μαΐ
22oC Αθήνα

Λάρισα: Έρευνα για βίντεο με αστυνομικούς να λένε «θα πέσει ξύλο» στη διαδήλωση πλημμυροπαθών

Λάρισα: Έρευνα για βίντεο με αστυνομικούς να λένε «θα πέσει ξύλο» στη διαδήλωση πλημμυροπαθών

Προκαταρκτική Διοικητική Εξέταση διατάχθηκε από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας. Σκοπός είναι να διερευνηθούν ενέργειες αστυνομικών, οι οποίες καταγράφονται σε βίντεο που ανέβηκαν στα social media και μεταδόθηκαν από τα μέσα μαζικής ενημέρωσης, κατά τα επεισόδια της Κυριακής (10.09.2023) σε συγκέντρωση πλημμυροπαθών στη Λάρισα.

Σε ένα από τα βίντεο που είδαν το φως της δημοσιότητας και αφορά τη χθεσινή (σ.σ. 10.09.2023) κινητοποίηση πληγέντων της κακοκαιρίας Daniel στη Λάρισα, ένας αστυνομικός ακούγεται να λέει προς τους συναδέλφους του: «Θα μπούμε μέσα στον κόσμο – ξύλο θα πέσει εντάξει;», αναφερόμενος στους διαδηλωτές.

Παρακολουθήστε το βίντεο:

Επιπλέον, σε άλλο βίντεο που αποκάλυψε το Open, αστυνομικός φαίνεται να έχει ρίξει διαδηλωτή στο έδαφος και με το γκλομπ του να τον πιέζει στον λαιμό.

Δείτε το στιγμιότυπο:

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή, 10 Σεπτεμβρίου, σημειώθηκαν επεισόδια κατά την άφιξη του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο Συντονιστικό Κέντρο Λάρισας, με την αστυνομία να προχωρά σε προσαγωγές.

Συγκεκριμένα η ένταση προκλήθηκε από συγκεντρωμένο πλήθος που πραγματοποιούσε πορεία διαμαρτυρίες για τις φονικές πλημμύρες στη Θεσσαλία.

Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις επιχείρησαν να απομακρύνουν τα άτομα, το πλήθος απάντησε με συνθήματα, άναψε φωτιές σε κάδους, ενώ έγινε χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου – λάμψης.

Οι Αρχές προχώρησαν σε 24 προσαγωγές, ενώ τραυματίστηκαν και 6 αστυνομικοί.

 

 

 

 

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις