Ελλάδα

Λαύριο: Σοκάρουν οι μαρτυρίες των γυναικών που σώθηκαν από την κατάρρευση μπαλκονιού – «Ο τοίχος ήρθε στο κεφάλι μου»

«Το ακίνητο είχε ήδη επισκευαστεί, δεν ήταν σε κατάσταση να θεωρείται επικίνδυνο», λέει συγγενής της ιδιοκτήτριας του σπιτιού

Σώθηκαν στο παρά πέντε από την ξαφνική κατάρρευση μπαλκονιού σε γειτονιά του Λαυρίου. Δυο γυναίκες το ένα δευτερόλεπτο είναι αμέριμνες από κάτω, και το ακριβώς επόμενο χάνονται μέσα στη σκόνη και τα χαλάσματα.

«Άκουσα τον ήχο και ήδη τον τοίχο να είναι πάνω στο κεφάλι μου. Δεν ξέρω πως έκανα το ένα βήμα μπροστά», λέει στο Mega και το Live News η μία από τις δυο γυναίκες που βίωσαν αυτό το συγκλονιστικό συμβάν με την κατάρρευση του μπαλκονιού στο Λαύριο.

Όπως περιέγραψε στην αποψινή (09.10.2025) εκπομπή, ο καυγάς που είχε με τον σύζυγό της, αποδείχθηκε σωτήριος.

«Περίμενα τον άντρα μου που μου είπε περίμενε εδώ και θα έρθω να σε πάρω. Εκείνη την στιγμή μιλούσαμε, κάπως είχα νευριάσει και εγώ του έκλεισα το τηλέφωνο και αυτό ήταν το θαύμα γιατί αν μιλούσαμε δεν θα άκουγα τίποτα».

Ακόμα δεν μπορεί να καταλάβει πώς μέσα στον πανικό άρπαξε και την τσάντα με τα ψώνια που είχε μαζί της.

«Προσπάθησα να παλέψω ακόμα και να κάνω το ένα βήμα μπροστά… Δεν ξέρω πώς πήρα και την τσάντα… Αυτό ήταν το θαύμα».

Αυτό που δεν βλέπουμε, από τη σκόνη που σηκώθηκε, είναι τη γυναίκα να απομακρύνεται μέσα από μια βροχή από μπάζα.

«Σήμερα έχω αρχίσει να καταλαβαίνω. Χθες δεν ένιωθα ούτε πόνο ούτε τίποτα. Τώρα έχω αρχίσει να θυμάμαι πώς πάλευα με τις πέτρες, μετά έβγαζα πέτρες και χώμα από την κουκούλα και τα ρούχα μου».

Τα τραύματά της ευτυχώς είναι ελαφρά.

«Μόνο λίγες γρατσουνιές στο χέρι που έπεσε η μεγάλη πέτρα μόνο έγινε τώρα μπλε».

Η οικογένειά της για δεύτερη φορά ζει ένα θαύμα γιατί ενάμιση χρόνο πριν ο σύζυγός της έσπασε όλη του την σπονδυλική στήλη από ένα πολύ σοβαρό τροχαίο.

«Πριν από έναν χρόνο ο άντρας μου παραλίγο έχασε τη ζωή του από ένα τροχαίο που κάποιος πήγαινε ανάποδα και τον έριξε και του σπάσανε την σπονδυλική του στήλη και πάλευε για την ζωή του».

Συγκινημένη αναφέρεται στους γονείς και τα πεθερικά της που έχει χάσει. Όπως λέει, ήταν οι φύλακες άγγελοί της.

«Το πρώτο πράγμα που έκανα είναι να φιλήσω τις εικόνες και τις φωτογραφίες από τον μπαμπά μου και την πεθερούλα μου, σήμερα πήγα να ανάψω κεράκια και αυτοί μου δώσανε άλλη μια ευκαιρία να ζήσω».

«Τα τσιμέντα έπεσαν στο σημείο που στεκόμουν»

Την ίδια ώρα δυο μέτρα πιο μακριά, η γυναίκα με τα μαύρα αθλητικά βγαίνει από το φαρμακείο, κατευθύνεται προς το αμάξι της και μόλις πάει να ανοίξει την πόρτα ακούει τον θόρυβο.

«Πήγα στο φαρμακείο να πάρω κάτι και βγήκα για να μπω στο αμάξι. Την ώρα που πήγα να μπω στο αμάξι, άρχισε να πέφτει στο μπαλκόνι και έτρεξα μακριά από το αυτοκίνητο. Τον θόρυβο άκουσα και σε κλάσματα του δευτερολέπτου μέσα στην κατάρρευση είχα φύγει».

Το επόμενο δευτερόλεπτο στη θέση που στεκόταν έχει πέσει τεράστια κομμάτια που τσιμέντο, που θα μπορούσαν να την σκοτώσουν.

«Δεν το θεωρούσαμε επικίνδυνο»

Ο ανιψιός της ιδιοκτήτριας του σπιτιού που κατέρρευσε, μιλώντας αποκλειστικά στην κάμερα του Live News, περιγράφει πώς βίωσε το πρωτόγνωρο για την γειτονιά συμβάν.

«Μένω δίπλα με την θεία μου την Χ… που έγινε το συμβάν με το μπαλκόνι, είμαστε γείτονες. Την στιγμή που έγινε ήμουν στο σπίτι και πεταχτήκαμε πάνω, κατεβήκαμε κάτω άμεσα».

Όπως αποκαλύπτει η θεία του είχε κάνει κάποιες επισκευές.

«Το ακίνητο είχε ήδη επισκευαστεί, δεν ήταν σε κατάσταση να θεωρείται επικίνδυνο».

Το αμάξι του που ήταν παρκαρισμένο στο σημείο γλίτωσε για λίγα μόλις εκατοστά.

«Εδώ είχα το αμάξι παρκαρισμένο είχε ένα Pegeuot μπροστά το οποίο ουσιαστικά καταστράφηκε, έφυγε το στηθαίο και έπεσε στο μπαλκόνι και έπεσε κάτω. Να εδώ μια γρατζουνιά μόνο τίποτα σημαντικό».

Οι υπόλοιποι πάντως, που τα αυτοκίνητά του καταστράφηκαν ολοσχερώς, δεν αποκλείεται να μην αποζημιωθούν καθόλου, καθώς ακόμη κι αν τα οχήματα είναι ασφαλισμένα για φυσική καταστροφή, η πτώση μπαλκονιού δεν εμπίπτει σε αυτή την περίπτωση.

Άγνωστο παραμένει ακόμα πότε το σπίτι θα είναι κατοικήσιμο για να μπορέσουν οι ιδιοκτήτες του να επιστρέψουν με ασφάλεια.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά στη Λαμία - Στο νοσοκομείο τρεις τραυματίες
Τα δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν μετωπικά, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό της οδηγού του ενός οχήματος και των δύο επιβατών του άλλου, στο σημείο έσπευσε διασωστικό πλήρωμα της πυροσβεστικής και δύο ασθενοφόρα
Λαμία
Γυναίκα καταγγέλλει γιατρό για λάθη κατά τη διάρκεια επέμβασης: «Το 2022 έπαθα περιτονίτιδα, θα πέθαινα»
Η 45χρονη με την γιατρό βρίσκονται στα δικαστήρια - Η ασθενής καταγγέλλει ότι πλέον ζει ρομποτικά, χωρίς στομάχι και πώς «η γιατρός πρέπει να περίμενε να τελειώσω κιόλας»
Young female surgeon performing surgery on dog.
11χρονη δέχτηκε bullying από 9 συμμαθητές της – «Την βάλανε να γονατίσει και της τραβούσαν τα μαλλιά» καταγγέλλει η μητέρα της
«Της μιλήσανε πολύ άσχημα, την προσβάλανε, την βρίσανε, την χτύπησαν τραβώντας της τα μαλλιά, την βάλανε να γονατίσει και να ζητήσει συγνώμη για κάτι που δεν έχει κάνει», καταγγέλλει η μητέρα της 11χρονης
11χρονη δέχτηκε bullying από 9 συμμαθητές της – «Την βάλανε να γονατίσει και της τραβούσαν τα μαλλιά» καταγγέλλει η μητέρα της
Βίντεο ντοκουμέντο από το φονικό τροχαίο με τον αστυνομικό που παραβιάζει κόκκινο και συγκρούεται με μηχανή
Ο αστυνομικός συνελήφθη στα πλαίσια του αυτοφώρου για τα αδικήματα της «επικίνδυνης οδήγησης» και για «ανθρωποκτονία από αμέλεια», ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί ΕΔΕ
Τροχαίο δυστύχημα
44
Ξεσπά ο αδερφός ενός εκ των κατηγορουμένων για τον βιασμό 17χρονης στα Χανιά - «Είναι ψέματα, ήταν με τη θέλησή της»
«Το ξενοδοχείο κλείστηκε στο όνομα της κοπέλας που βιάσανε, υποτίθεται, μάλλον ήθελε να βγάλει χρήματα και έχει και ψυχολογικά προβλήματα» λέει ο αδερφός ενός εκ των κατηγορουμένων για την 17χρονη
woman raised her hand for dissuade, campaign stop violence against women. Asian woman raised her hand for dissuade with copy space, black and white color