Παρασκευή, 3 Μαΐ
19oC Αθήνα

Λέσβος: Έξι λόγοι που αξίζει να οργανώσετε ταξίδι στο Αιγαίο

Λέσβος: Έξι λόγοι που αξίζει να οργανώσετε ταξίδι στο Αιγαίο

Η Λέσβος είναι ένα νησί πολύ πιο όμορφο απ’ ό,τι νομίζει κάποιος πριν την επισκεφτεί. Στην πραγματικότητα, αυτό που ίσως… τρομάζει είναι το μεγάλο της μέγεθος!

Αλλά και το γεγονός ότι οι -πολύ- αυτάρκεις ντόπιοι δεν προσπάθησαν ποτέ ιδιαίτερα να μετατρέψουν την Λέσβο σε ένα πολύ τουριστικό νησί, με αποτέλεσμα η ιλουτσρασιόν εικόνα αυτού του τόπου, να μας διαφεύγει.

Η προσφυγική κρίση που σχεδόν μόνη της σήκωσε στους ώμους της η Λέσβος από το 2015 και έπειτα, έσπρωξαν ακόμα πιο βαθιά στο μυαλό του επισκέπτη αυτό το νησί.

Η αλήθεια όμως είναι μία… Η Λέσβος είναι πανέμορφη. Με μια δική της πρωτότυπη ομορφιά, με έντονη ταυτότητα, εκατοντάδες μυστικά και δώρα, τα οποία αποκαλύπτει στους ταξιδιώτες που δεν βιάζονται και σε αυτούς που θέλουν να κοιτάνε πιο μακριά από τις πρώτες εντυπωσιακές εικόνες.

Δεν είναι άλλωστε τυχαίο πως αυτή η ομορφιά αποτέλεσε πηγή έμπνευσης για καλλιτέχνες, ζωγράφους, συγγραφείς και ποιητές.

Η Λέσβος είναι λοιπόν είναι ένα νησί ιδανικό για παρέες, για οικογένειες, για μοναχικές διακοπές, για χαλάρωση, για περιπετειώδεις καταστάσεις και φυσικά για όλες τις εποχές του χρόνου. Γοητευτική και το φθινόπωρο και το χειμώνα αλλά και την άνοιξη.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις