Τετάρτη, 8 Μαΐ
18oC Αθήνα

Λίμνη Παμβώτιδα: Ένα στολίδι φτιαγμένο από νερό

Λίμνη Παμβώτιδα: Ένα στολίδι φτιαγμένο από νερό

Η λίμνη Παμβώτιδα ή αλλιώς λίμνη των Ιωαννίνων είναι ένα μοναδικό στολίδι που κοσμεί ολόκληρη την γύρω περιοχή όπου εκτείνεται.

Προικισμένη με ένα υπέροχο φυσικό τοπίο και φορτωμένη με θρύλους που δίνουν την δική τους μυστηριακή νότα στην ομορφιά της, η λίμνη Παμβώτιδα είναι σίγουρα ένα κομμάτι του υγρού στοιχείου της χώρας, που πρέπει να μην χάσεις την ευκαιρία να έρθεις σε επαφή.

Φύγαμε λοιπόν να δούμε τι κάνει αυτήν την λίμνη, να είναι πραγματικά τόσο ξεχωριστή.

Η λίμνη Παμβώτιδα, μια από τις πιο αρχαίες λίμνες σε ολόκληρο τον πλανήτη και η δεύτερη παλαιότερη στην Ευρωπαϊκή ήπειρο, θα σε γοητεύσει με την πρώτη κιόλας ματιά που θα ρίξεις στα νερά της.

Τα καταπληκτικά αυτά νερά μάλιστα έχουν βρεθεί, πολλές φορές στο παρελθόν να παγώνουν, δίνοντας την εναλλακτική του ποδηλάτου ακόμα και του περπατήματος, ως τρόπο μετακίνησης.

Η 23 τετραγωνικών χιλιομέτρων επιφάνεια της, περικυκλώνεται από δύο βουνά: το Μιτσικέλι και τον Τόμαρο, τα οποία φτιάχνουν μια εκπληκτική ατμόσφαιρα, ενώ το 11 μέτρων βάθος της δημιουργείται από την σύμπνοια τριών στον αριθμό πηγών που αναδύονται από τις ρίζες του επιβλητικού όρους του Μιτσικελίου.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις