Σάββατο, 27 Απρ.
17oC Αθήνα

Λίμνη Ζηρού: O μύθος με τις ορφανές αδερφές που τη συνοδεύει

Λίμνη Ζηρού: O μύθος με τις ορφανές αδερφές που τη συνοδεύει

Η Λίμνη Ζηρού δεν είναι μια από τις πιο γνωστές λίμνες της Ελλάδας, είναι όμως σίγουρα μια από τις πιο όμορφες που μπορείς να επισκεφθείς.

Βρίσκεται στην Ήπειρο και συγκεκριμένα στα όρια Πρεβέζης – Άρτας. Η ομορφιά του τοπίου, η ηρεμία και το σημείο στο οποίο βρίσκεται, την κάνουν να μοιάζει σαν να έχει ξεπηδήσει από σελίδες παραμυθιού. Τη συνοδεύουν, εξάλλου, και διάφοροι μύθοι με ποιο γνωστό αυτόν με τις αδερφές.

Όποιος επισκέπτεται τη λίμνη Ζηρού συχνά τη συγκρίνει με λίμνες της Κεντρικής Ευρώπης και της Αμερικής και όχι άδικα. Όταν βρεθείς εκεί, ταξιδεύεις και μπορεί να καμιά φορά να νιώσεις ότι δεν βρίσκεσαι στην Ελλάδα.

Η Λίμνη Ζηρού έχει μεγάλη και ενδιαφέρουσα λίμνη καθώς δεν πρόκειται για ένα πρόσφατο δημιούργημα της φύσης.

Θεωρείται, σύμφωνα με μελέτες που έχουν γίνει ότι η Λίμνη Ζηρού ήταν κατά κάποιο τρόπο σκεπαστή. Πρακτικά αυτό σημαίνει πως υπολογίζεται ότι ήταν ένα σπήλαιο του οποίου η οροφή κατέρρευσε προ 10.000 ετών, σχηματίζοντας τη σημερινή λίμνη, στην μορφή που έχει σήμερα.

Όσον αφορά το μέγεθός της, έχει πλάτος 600 μέτρα και μήκος 900 και περιβάλλεται από δέντρα τα οποία καθρεφτίζονται στα νερά της.

Μόλις φτάσει κανείς εκεί βλέπει ένα ειδυλλιακό σκηνικό σε κατάφυτο τοπίο, ένα δάσος με πολλά είδη χλωρίδας και πανίδας.

Εκτός από το ότι μπορείς να χαλαρώσεις κάνοντας βόλτα ή πικ νικ υπάρχουν και δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις στη λίμνη.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις