Τρίτη, 30 Απρ.
19oC Αθήνα

Λιβύη: Στην Αθήνα η κηδεία της Κρητικιάς νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώθηκε στο τροχαίο

Λιβύη: Στην Αθήνα η κηδεία της Κρητικιάς νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας που σκοτώθηκε στο τροχαίο

Σε σοκ είναι οι συγγενείς της νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας, η οποία σκοτώθηκε στο φριχτό τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη, μαζί με άλλους τέσσερις συμπατριώτες μας, οι οποίοι ταξίδεψαν για να προσφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη χώρα που -επίσης- επλήγη από την φονική κακοκαιρία Daniel.  

«Δεν μπορούμε να πιστέψουμε αυτό που συνέβη», ανέφερε στο cretapost.gr ξάδερφος της 40χρονης στρατιωτικού που σκοτώθηκε στη Λιβύη και είχε καταγωγή από την Κρήτη. «Οι στιγμές είναι πολύ δύσκολες για όλους μας και προσπαθούμε να το διαχειριστούμε».

Όπως είπε, ο ξάδερφος της αδικοχαμένης νοσηλεύτριας της Πολεμικής Αεροπορίας, η οικογένεια της ενημερώθηκε για το τραγικό γεγονός από το Επιτελείο, προσθέτοντας ότι η κηδεία της θα γίνει στην Αθήνα. «Η ξαδέρφη μου ζούσε και δραστηριοποιούνταν στην Αθήνα και εκεί θα τελεστεί η κηδεία της», είπε συντετριμμένος, την ώρα που οι συγγενείς της ετοιμάζονται να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα για να την «αποχαιρετήσουν».

Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα στη Λιβύη

Το λεωφορείο που μετέφερε τα μέλη της ελληνικής ανθρωπιστικής αποστολής από το αεροδρόμιο της Βεγγάζης στον χώρο, όπου συγκεντρώνεται η διεθνής βοήθεια, συγκρούστηκε μετωπικά με όχημα που κινείτο στην αντίθετη κατεύθυνση, με αποτέλεσμα πέντε Έλληνες να χάσουν τη ζωή τους, τρεις στρατιωτικοί και δύο διερμηνείς. 

Στο C-130 της ελληνικής αποστολής υπήρχαν τουλάχιστον 2 τόνοι από τρόφιμα και φάρμακα, ως βοήθεια προς τους πλημμυροπαθείς.

Η αποστολή μπήκε σε λεωφορείο και βγαίνοντας προς την Εθνική Οδό για να μεταβούν στις περιοχές, όπου θα διαμοιράζονταν, έπεσαν πάνω σε ένα φορτηγό με αποτέλεσμα να τυλιχθεί το λεωφορείο στις φλόγες.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις