Ελλάδα

Λογαριασμοί ρεύματος: «Επιδοτήσεις γιοκ» μέχρι τέλος του έτους – Πώς διαμορφώνονται τα νέα μέτρα στήριξης

«Επιδοτήσεις γιοκ», δήλωσε χαρακτηριστικά ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Θεόδωρος Σκυλακάκης, σχετικά με τους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς μέχρι το τέλος του 2023 αναμένεται το τέλος στις πολιτικές των οριζόντιων επιδοτήσεων.

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΑΝΤ1, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης σχολίασε τις κρατικές επιδοτήσεις στους λογαριασμούς ρεύματος και είπε ότι αυτές τελειώνουν μέχρι τέλος του έτους, καθώς αναμένονται και οι κυβερνητικές ανακοινώσεις για τη λιανική αγορά ενέργειας και το πώς θα διαμορφώνονται οι λογαριασμοί ρεύματος.

Όπως εξήγησε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, τα νέα μέτρα ενίσχυσης θα είναι πιο στοχευμένα και θα συμπεριλαμβάνονται σε ένα μεγάλο «ενεργειακό πακέτο», το οποίο θα έχει ως βασικό πυλώνα τη στήριξη ευάλωτων πολιτών και παρεμβάσεις για τους στρατηγικούς κακοπληρωτές.

Παράλληλα, ο κ. Σκυλακάκης τόνισε ότι θα υπάρξει μέριμνα για τους πολύτεκνους, που όμως, όπως είπε, δεν αντιμετωπίζονται ως ευάλωτοι ενώ διευκρίνισε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει μία πάγια δέσμευση να παρέμβει αν οι τιμές της κιλοβατώρας ξεφύγουν ώστε οι καταναλωτές να μην πληρώνουν «φουσκωμένους» λογαριασμούς ρεύματος.

«Θα παρέμβουμε με στόχο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και όχι τους ξεχασιάρηδες», σημειώσε ο κ. Σκυλακάκης, εξηγώντας ότι «είναι διαφορετικό εάν ξεχάσεις ένα λογαριασμό και διαφορετικό εάν το κάνει κάποιος τακτικά».

Αυτοί που τακτικά δεν πληρώνουν τους λογαριασμούς ρεύματος είναι «κάποιες χιλιάδες», όπως τόνισε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας ενώ ανέφερε ότι υποχρέωση των εταιρειών προμήθειας είναι η είσπραξη των χρεών που έχουν συσσωρεύσει οι «κόκκινοι» οφειλέτες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Άγριο επεισόδιο σε νυχτερινό μαγαζί στην Πάτρα – Τον έριξε αναίσθητο από γροθιά και τον σημάδευε με όπλο
Στο μαγαζί επικράτησαν σκηνές πανικού - Ο 31χρονος δράστης κατά το παρελθόν είχε απελαθεί από τη χώρα, ενώ ήταν ελεύθερος με περιοριστικούς όρους για υπόθεση ναρκωτικών
ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ
Συνελήφθησαν έξι ανήλικοι και οι γονείς τους για άγρια επίθεση σε 13χρονο στο Μοσχάτο - Τον χαστούκισαν και τον κλώτσησαν
Οι 6 κατηγορούμενοι, μαζί με άλλους 9 συνομηλίκους τους προσέγγισαν τον 13χρονο σε πάρκο στο Μοσχάτου και αφού τον έριξαν στο έδαφος, του επιτέθηκαν με γροθιές και κλωτσιές σε διάφορα σημεία του σώματός του
Εκφοβισμός
Συγκλονίζει ο παππούς του βρέφους που σκοτώθηκε στο δυστύχημα στον Βόλο το 2023 - «Όλοι παίρνουν ρούχα στα εγγόνια τους, εγώ κάθομαι στο μνήμα»
Αυτό που αγανάκτησε την οικογένεια ήταν μία τεχνική έκθεση στο δικαστήριο, που αναφέρει ότι ο οδηγός δεν έτρεχε ενώ πήγαινε με 104 χλμ/ ώρα υπό την επήρεια αλκοόλ
Βόλος
Συγκλονιστικό βίντεο με τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 52χρονου στο Ναύπλιο το 2024 - Όσα κατέθεσε το θύμα πριν καταλήξει
Ο 52χρονος όσο είχε τη δυνατότητα να επικοινωνήσει με νοήματα, κατέθεσε μηνύσεις κατά των δύο ανδρών που τον χτύπησαν, αλλά και κατά της φίλης του και του ιδιοκτήτη του μπαρ, καθώς τους θεωρούσε ηθικούς αυτουργούς
Ναύπλιο
11