Τρίτη, 19 Μαρ.
13oC Αθήνα

ΜΑΤ και… πλειστηριασμοί: Άγριο ξύλο έξω από συμβολαιογραφείο!

πλειστηριασμοί

Άγρια καταστολή σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποιούν μέλη της Λαϊκής Ενότητας, του ΕΠΑΜ καθώς και κινημάτων ενάντια στους πλειστηριασμούς έξω από συμβολαιογραφείο στην οδό Θεμιστοκλέους. Πέντε οι τραυματίες μέχρι στιγμής, πέντε οι προσαγωγές και οι πλειστηριασμοί είναι ξανά επεισοδιακοί!

Μια ακόμη Τετάρτη και ενώ οι πλειστηριασμοί βρίσκονται σε εξέλιξη, σημειώνονται άγρια επεισόδια. Μέλη της Λαϊκής Ενότητας, του ΕΠΑΜ αλλά και κινήματα ενάντια στους πλειστηριασμούς καταγγέλλουν τον ηλεκτρονικό εκπλειστηριασμό λαϊκής περιουσίας από συμβολαιογράφο που έχει το γραφείο της επί της οδού Θεμιστοκλέους.

Σκληρή βία!

Οι διαδηλωτές επιχείρησαν να μπουν στο γραφείο αλλά απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς και έγιναν μάχες σώμα με σώμα. Οι πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχει σκληρή αστυνομική βία στο σημείο!

Οι αστυνομικοί χτυπούν με τα γκλομπ τους διαφηλωτές, οι οποίοι απαντούν με πέτρες και μπουκάλια, ενώ υπάρχει και κυνηγητό στον παρακείμενο πεζόδρομο, το οποίο κατέληξε μέχρι την Ακαδημίας!

Τουλάχιστον πέντε άνθρωποι έχουν τραυματιστεί, εκ των οποίων ένας φωτογράφος.

Μέχρι στιγμής έχουν επίσης γίνει πέντε προσαγωγές. Συγκεκριμένα οι αστυνομικοί προσήγαγαν δύο άτομα κι εκείνη την ώρα κάποιοι έσπευσαν να διαμαρτυρηθούν. Κάπως έτσι… προσήχθησαν τρεις ακόμη.

Οι διαδηλωτές πετούσαν επίσης αυγά και καρέκλες εναντίον των ΜΑΤ, ενώ οι αστυνομικοί κινήθηκαν εναντίον και των δημοσιογράφων!

Δείτε εικόνες από το σημείο – Τα επεισόδια και τις προσαγωγές on camera

Οι πλειστηριασμοί και τα αιτήματα

Όπως λένε οι διαδηλωτές στο “σφυρί” βγαίνουν:

– Ένα οικόπεδο 380 τμ με οικία 25 τμ στην Νέα Περάμο για χρέος 99.000 ευρώ

– Ένα αγροτεμάχιο 520 τμ στην Παλαιά Φώκαια με τιμή εκκίνησης 30.000 ευρώ για χρέος 100.000 ευρώ

– Υπόγειο σε οικόπεδο 194 τμ στο κέντρο της Αθήνας με αξία 42.000 ευρώ για χρέος 150.000 ευρώ

– Διαμέρισμα 71 τμ στον Κορυδαλλό με τιμή εκκίνησης 45.000 και αξία 50.000 ευρώ.

Έξω από το συμβολαιογραφείο έχουν παραταχθεί ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προκειμένου να αποτρέψουν την είσοδο στους συγκεντρωμένους.

Επίσης, στα γύρω στενά περιφρουρούν δύο διμοιρίες των ΜΑΤ υπό τον φόβο επεισοδίων.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις