Παρασκευή, 19 Απρ.
21oC Αθήνα

Μαθητική πορεία: Νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στη Βουλή! Απούσα η Αστυνομία!

Μαθητική πορεία: Νεαροί κουκουλοφόροι πέταξαν μολότοφ στη Βουλή! Απούσα η Αστυνομία!

Ένταση επικράτησε στη μαθητική πορεία που ξεκίνησε από τα Προπύλαια και μέσω Ομόνοιας και Σταδίου έφτασε στη Βουλή. Εκεί, νεαροί κουκουλοφόροι που είχαν καταφέρει να “τρυπώσουν” στην πορεία, βρήκαν την ευκαιρία να κάνουν… σαματά!

Εκμεταλλευόμενοι την απουσία της Αστυνομίας, μια… χούφτα ψευτόμαγκες, άρχισαν να πετάνε μολότοφ και πέτρες στο προαύλιο της Βουλής και στη συνέχεια να… σπάνε πεζοδρόμια για να βρουν “πολεμοφόδια”!

Και αφού έκαναν το… κομμάτι τους, έφυγαν προς τα Προπύλαια για αν διαλυθούν. Με αυτά και μ’ αυτά έφτασε στο τέλος του η μαθητική συγκέντρωση και πορεία που ξεκίνησε λίγο πριν από το μεσημέρι της Δευτέρας (06.03.2017).

Οι μαθητές που αντιδρούν στα σχέδια του υπουργείου Παιδείας για εθνικό απολυτήριο καθώς και στην κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, στις συγχωνεύσεις σχολείων και στις απολύσεις καθηγητών και στα εξαντλητικά εξεταστικά συστήματα, μαζεύτηκαν στα Προπύλαια κι από εκεί μέσω Ομόνοιας και Σταδίου έφτασαν στη Βουλή.

“Ο αγώνας ενάντια στις προτάσεις του Εθνικού Διαλόγου και των Υπουργών Παιδείας Φίλη και Γαβρόγλου είναι αγώνας ενάντια στην κατάργηση ειδικοτήτων των ΕΠΑΛ, τις συγχωνεύσεις σχολείων και τις απολύσεις καθηγητών, τα εξαντλητικά εξεταστικά συστήματα, την παραπαιδεία, το άθλιο και άχρηστο «Πιστοποιητικό Φοίτησης», την μαθητεία, την υποχρεωτική απλήρωτη εργασία. Είναι αγώνας για την ζωή και την αξιοπρέπεια των μελλοντικών μαθητών και μαθητριών, απέναντι στην εξαθλίωση και την φτώχεια που επιχειρούν να τους επιβάλουν.

Οφείλουμε να σταθούμε απέναντι στα σχέδια τους, να βγούμε στους δρόμους, να καταλάβουμε τα σχολεία μας, να ενημερώσουμε και να συζητήσουμε με τους συμμαθητές και τις συμμαθήτριες μας, να σαμποτάρουμε το σχολικό σύστημα και τους μηχανισμούς του, να συγκρουστούμε με τις δυνάμεις καταστολής, να σπάσουμε τον φόβο, την αδράνεια και την παραίτηση. Η Ιστορία μας έχει αποδείξει ότι τίποτα δεν κερδήθηκε με παρακάλια ή προσευχές.

Ο αγώνας μας δεν θα φτάσει πουθενά όσο τον περιορίζουμε σε πορείες – πανηγυράκια και χαρωπές συναυλίες διαμαρτυρίας, που βιάζονται να αρχίσουν και να τελειώσουν γιατί «έχουμε και δουλειές», όσο θυμόμαστε τα αιτήματα μας μερικές μέρες τον χρόνο. Πρέπει να αναγκάσουμε την εξουσία να δώσει σημασία στις απαιτήσεις μας, να γίνουμε μια δύναμη την οποία θα φοβάται, την οποία δεν θα μπορεί -όσον και αν το θέλει- να αγνοήσει. Αυτός είναι ο μόνος τρόπος να δημιουργήσουμε προοπτικές για μια πραγματική νίκη, που θα βάλει τέρμα στα σχέδια των αφεντικών για τις ζωές μας και τις ζωές των μελλοντικών μαθητών και μαθητριών”, ανέφεραν στην ανακοίνωσή τους οι μαθητές.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΜΙΛΤΟΣ ΣΑΚΕΛΛΑΡΗΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε