Σάββατο, 20 Απρ.
20oC Αθήνα

Μέγας Αλέξανδρος: Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος σε ΕΡΤ3 και ΕΡΤ HYBRID

Μέγας Αλέξανδρος: Ο 14ος Διεθνής Μαραθώνιος σε ΕΡΤ3 και ΕΡΤ HYBRID

Από τη συχνότητα της ΕΤ3, όπως κάθε χρόνο 14ος Διεθνή Μαραθώνιος «Μέγας Αλέξανδρος» που διοργανώνεται σήμερα Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη. Η ΕΡΤ θα καλύψει το αγωνιστικό μέρος αλλά και όλες τις παράλληλες εκδηλώσεις.

Η ΕΡΤ3, όπως κάθε χρόνο, μεταδίδει σε απευθείας σύνδεση τον 14ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος» που διοργανώνεται την Κυριακή, 14 Απριλίου 2019 στη Θεσσαλονίκη. Με μία παραγωγή τρεισήμισι ωρών, από τις 9:30 έως τις 13:00, με παρουσιαστές τον Τάσο Σταμπουλή και τη Χριστίνα Καλημέρη, η ΕΡΤ3 καλύπτει κάθε έκφανση του αγωνιστικού μέρους και των παράλληλων εκδηλώσεων της μεγάλης αθλητικής γιορτής με συνεχείς απευθείας συνδέσεις στα σημαντικότερα σημεία των διαδρομών, τις αφετηρίες και τους τερματισμούς.

Από δεκαπέντε διαφορετικά σημεία, η πολυπληθής ομάδα δημοσιογράφων και τεχνικών του σταθμού μεταφέρει τον παλμό του Μαραθωνίου, η εκκίνηση του οποίου δίνεται στην Πέλλα και ο τερματισμός του είναι στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, στην παραλία της Θεσσαλονίκης.

Παράλληλα και σε αυτή την μετάδοση η ΕΡΤ HYBRID δίνει τη δυνατότητα στους τηλεθεατές να επιλέγουν οι ίδιοι ποια πηγή εικόνας επιθυμούν να παρακολουθούν, ενώ εικόνα από πέντε διαφορετικά σημεία θα έχουν στην οθόνη τους οι χρήστες του διαδικτύου επιλέγοντας το κανάλι της ΕΡΤ στο YouTube. Ο Μαραθώνιος πλαισιώνεται από τους Δρόμους Υγείας και Δυναμικού Βαδίσματος 10.000μ. και 5.000μ. και τον Δρόμο 1.000μ. Μαθητών Δημοτικών Σχολείων.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στη Θεσσαλονίκη

Σήμερα, Κυριακή, λόγω διεξαγωγής του 14ου Διεθνούς Μαραθώνιου Δρόμου «Μέγας Αλέξανδρος», ο οποίος θα ξεκινήσει από την Παλαιά Πέλλα και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, του δρόμου 10 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει από το Δημοτικό Στάδιο του Δήμου Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο, του δρόμου 5 χλμ., ο οποίος θα ξεκινήσει από το Δημαρχιακό Μέγαρο Θεσσαλονίκης και θα καταλήξει στον Λευκό Πύργο καθώς και του δρόμου 1.000 μέτρων για μαθητές δημοτικών σχολείων, ο οποίος θα πραγματοποιηθεί στην Λεωφόρο Νίκης, με σκοπό την ομαλή διεξαγωγή τους και την ασφάλεια των δρομέων, από ώρα 22.00΄ του Σαββάτου, δεν θα επιτρέπεται η στάθμευση και από ώρα 07.30΄ της Κυριακής (14-04-2019) η κυκλοφορία και στάση όλων των οχημάτων κατά μήκος του δρομολογίου κίνησης των δρομέων, όπως αυτό αναφέρεται παρακάτω:

Στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Έδεσσας, από τα όρια του Νομού Πέλλας μέχρι τη Χαλκηδόνα, σε όλο το πλάτος του οδοστρώματος, από τη Χαλκηδόνα μέχρι την πόλη της Θεσσαλονίκης, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσ/νίκη καθώς και στις ακόλουθες οδούς:

στη Λεωφόρο Κ. Καραμανλή στην Ιωνία, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Θεσσαλονίκη,
στην οδό Νέα Μοναστηρίου (Δήμων Δέλτα – Κορδελιού-Ευόσμου), μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας,
στην οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Γιαννιτσών, μόνο στο ρεύμα πορείας προς Πλατεία Δημοκρατίας,
στην οδό Γιαννιτσών, από την οδό Μοναστηρίου μέχρι την οδό Δάφνης και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής,
στην οδό Δάφνης, από την οδό Γιαννιτσών μέχρι την Νέα Δυτική Είσοδο και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής,
στη Νέα Δυτική Είσοδο, από την οδό Δάφνης μέχρι την οδό Παλαιού Σταθμού και μόνο στο ρεύμα πορείας προς ανατολικά,
στην οδό Παλαιού Σταθμού, από την Νέα Δυτική Είσοδο μέχρι την οδό 26ης Οκτωβρίου (κόμβος Δικαστηρίων) και καθ΄ όλο το πλάτος αυτής,
στην οδό Ν. Κουντουριώτου, καθ΄όλο το μήκος και το πλάτος αυτής καθώς και στην Λεωφόρο Νίκης, από την οδό Ν. Κουντουριώτου μέχρι την οδό Ελ. Βενιζέλου καθ’ όλο το πλάτος αυτής.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις