Πέμπτη, 28 Μαρ.
21oC Αθήνα

Μενίδι: Θρήνος στην κηδεία του αδικοχαμένου 11χρονου Μάριου! Αποκαλύψεις για τον βασικό ύποπτο

Μενίδι: Θρήνος στην κηδεία του αδικοχαμένου 11χρονου Μάριου! Αποκαλύψεις για τον βασικό ύποπτο

– Σοκ στο πανελλήνιο από τον άδικο χαμό του 11χρονου Μάριου από αδέσποτη σφαίρα στο προαύλιο του σχολείου του
– Κηδεύτηκε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μενίδι
– Ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι το παιδί έχει τραύμα στο επάνω μέρος του κεφαλιού από σφαίρα
-Η βολίδα χτύπησε το παιδί “κάθετα” με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του μέσα σε λίγη ώρα
– Η γιορτή της ντροπής για τη μη προφυλάκιση κόρης γνωστού Ρομά, που όπως φαίνεται στοίχισε τη ζωή στον ανήλικο μαθητή
– Η αστυνομία προχώρησε σε 3 συλλήψεις και 31 προσαγωγές
– Βίντεο ντοκουμέντο από την σχολική γιορτή που κατέληξε σε τραγωδία – Λίγα λεπτά πριν το χαμόγελο του Μάριου σβήσει για πάντα

Συγγενείς, φίλοι και συμμαθητές του Μάριου βρέθηκαν στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου στο Μενίδι και “αποχαιρέτησαν” τον 11χρονο, που έφυγε ξαφνικά και τόσο άδικα από τη ζωή, όταν “αδέσποτη” σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια της σχολικής γιορτής.

Την ίδια ώρα, συνεχίζονται οι σαρωτικές έρευνες της αστυνομίας που έχει ήδη κάνει 3 συλλήψεις και 31 προσαγωγές. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες του NewsIt.gr, ο βασικός ύποπτος, ο οποίος έχει ποινικό παρελθόν, φρόντισε να “σβήσει” τα ίχνη του, εξαφανίζοντας το όπλο. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να μην μπορεί να γίνει βαλλιστική εξέταση. Να σημειωθεί, πως μέλη της οικογένειας του βασικού υπόπτου έχουν προσαχθεί. (Διαβάστε περισσότερα εδώ)

 

Το χρονικό

 

Είναι Πέμπτη, 8 Ιουνίου του 2016 και στο δημοτικό σχολείο Μενιδίου γίνεται μια σχολική γιορτή. Η ώρα είναι περίπου 20:00 το βράδυ και η γιορτή του σχολείου ξεκινά.

Συμμετείχαν όλα τα τμήματα και όλες οι τάξεις, με κάθε μία από αυτές να παρουσιάζουν ένα σύντομο σκετς. Μιλάμε για ένα μεγάλο σχολείο, με 700 παιδιά, συνεπώς καταλαβαίνει κανείς αν συνυπολογίσει και τους γονείς που είχαν συγκεντρωθεί, πως ο κόσμος που βρισκόταν στο σχολείο λίγα λεπτά πριν την τραγωδία ήταν πάρα πολύς.

Το βίντεο είναι επεξεργασμένο -για ευνόητους λόγους- και έχει τραβηχτεί περίπου δέκα λεπτά πριν πάρουν θέσεις στο προαύλιο τα παιδιά της πέμπτης τάξης.

Λίγες στιγμές αργότερα, ο 11χρονος Μάριος έμελλε να πέσει στο έδαφος, αφού μια “αδέσποτη” σφαίρα καρφώθηκε στο κεφάλι του. Κανείς δεν είχε καταλάβει το παραμικρό. Κανείς δεν άκουσε πυροβολισμό. Το παιδί βρισκόταν στο πλάι των συμμαθητών του όταν ξαφνικά κατέρρευσε.

Τραγική φιγούρα η μητέρα του 11χρονου παιδιού. Η γυναίκα είναι εκπαιδευτικός και εργάζεται στο σχολείο. Ήταν παρούσα στο περιστατικό και έτρεξε αμέσως στο πλευρό του παιδιού της. Όλοι αρχικά πίστεψαν ότι το παιδί λιποθύμησε. Όταν είδαν αίμα πίστεψαν ότι το παιδί χτύπησε το κεφάλι του πέφτοντας. Αμέσως κλήθηκε ασθενοφόρο. Το παιδί μεταφέρθηκε στο Παίδων όπου διασωληνώθηκε αλλά οι γιατροί δεν κατάφεραν να το σώσουν. Μετά την τραγική εξέλιξη οι γονείς του 11χρονου παιδιού κατέρρευσαν. Ειδικοί βρίσκονται στο πλευρό τους για να τους στηρίξουν ψυχολογικά.

Οι γυμναστές που προσπάθησαν να δώσουν τις πρώτες βοήθειες, αλλά και οι τραυματιοφορείς δεν κατάλαβαν το παραμικρό για το τραύμα από σφαίρα.

Προκαλεί ωστόσο πολλά ερωτήματα το γεγονός ότι η βολίδα δεν εντοπίστηκε ούτε στο νοσοκομείο. Χρειάστηκε η έρευνα του ιατροδικαστή για να διαπιστωθεί τι πραγματικά είχε συμβεί.

Η ανακοίνωση του Νοσοκομείου Παίδων:

Ο ανήλικος Σ.Μ., 11 ετών, διεκομίσθη στο νοσοκομείο στις 22:30 με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ διασωληνωμένος, σε πολύ βαριά κατάσταση. Έφερε θλαστικό τραύμα ινιακής χώρας από πτώση εξ ιδίου ύψους. Έγιναν άμεσα προσπάθειες ανάνηψης, οι οποίες δεν απέδωσαν. Το πρωί της Παρασκευής (09/06/2017) εστάλη για νεκροψία – νεκροτομή.

Μάλιστα αργά το μεσημέρι εκδόθηκε νεότερη ανακοίνωση στην οποία αναφέρει το νοσοκομείο:

Σε συνέχεια του υπό σημερινή ημερομηνία προηγούμενου Δελτίου Τύπου, εκθέτουμε ότι ο ανήλικος Σ.Μ., διεκομίσθη στο Νοσοκομείο μας διασωληνομένος, άσφυγμος και με αμφοτερόπλευρη μυδρίαση.
Άμεσα ακολουθήθηκε η προβλεπόμενη διαδικασία ανάνηψης, η οποία αν και εφαρμόσθηκε για 50 λεπτά, απέβη άκαρπη.
Ο χρόνος κατά τον οποίο το παιδί παρέμεινε στην αίθουσα ανάνηψης των Επειγόντων Εξωτερικών Ιατρείων αναλώθηκε αποκλειστικά στη προσπάθεια ανάνηψης και όχι στη διερεύνηση αιτίας θανάτου, η οποία αποτελεί αντικείμενο έρευνας από Ιατροδικαστή, όπου και παραπέμφθηκε.

Mετά την ανακάλυψη των αιτίων του θανάτου του Μάριου άρχισε μια γιγαντιαία κινητοποίηση των αρχών. Οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε έναν καταυλισμό Ρομά αλλά και σε δυο σπίτια που βρέθηκαν κάλυκες και μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες την ώρα του μοιαρίου είχαν γλέντι. Οι αστυνομικοί έχουν κάνει και ορισμένες προσαγωγές ατόμων. Σημαντική ως προς την εξέλιξη των ερευνών θα είναι η εξέταση στο βλήμα που θα οδηγήσει και στο όπλο απ’ το οποίο έχει βληθεί.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΘΕΟΔΟΣΗΣ ΠΑΝΟΥ – ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε