Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Μια νεκρή από την κακοκαιρία – Βροχές και καταιγίδες στα βόρεια

ΦΩΤΟ EUROKINISSI
, ΦΩΤΟ EUROKINISSI
– Μια γυναίκα νεκρή στην Καβάλα
– Μεγάλες καταστροφές στην Χαλκιδική
– Ανοιξιάτικος ο καιρός στην Αθήνα
– Ομίχλη και νοτιάδες στην Θεσσαλονίκη
-Συναγερμός στον Έβρο
 

Βροχές και καταιγίδες θα πέσουν στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, αλλά και χιόνια στα ορεινά, όμως σιγά, σιγά ο καιρός θα φτιάξει και κει. Το θερμόμετρο θα ανέβει ως και τους 11 όμως τη νύχτα θα πέσει και πάλι στο μηδέν.

Καταιγίδες αναμένονται και στα δυτικά με τη θερμοκρασία όμως να φτάνει ως και τους 16 βαθμούς, αν και στην Ήπειρο θα είναι 4 βαθμούς χαμηλότερη.
Σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο ίσως βρέξει για λίγο όπως και στα νησιά των Κυκλάδων και την Κρήτη. Και σ’ αυτές τις περιοχές το θερμόμετρο την ημέρα θα είναι κοντά στους 16 βαθμούς.

Δύο γυναίκες νεκρές στην Καβάλα

Έντονη βροχόπτωση στην Καβάλα προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε σπίτι και δρόμους. Από την δυνατή βροχή που έπεφτε όλο το βράδυ το πρωί κατέρρευσε μια οικοδομή και πέφτοντας γκρέμισε ένα μικρό παλιό σπίτι που ήταν δίπλα σε αυτήν. Μετά από αρκετές ώρες οι πυροσβέστες κατάφεραν να απεγκλωβίσουν από το συντρίμμια δύο ηλικιωμένες γυναίκες. Η μια 74 χρονών ανασύρηκε νεκρή, ενώ η δεύτερη 84χρονών, μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σοβαρά τραυματισμένη και υπέκυψε λίγο αργότερα…(Διαβάστε σχετικό άρθρο)

Συναγερμός στην Αλεξανδρούπολη για τον ποταμό Έβρο

Μετά την αύξηση της στάθμης των νερών του ποταμού Έβρου πάνω από τα όρια επιφυλακής, το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας και οι υπηρεσίες της Νομαρχίας Έβρου τέθηκαν σε ετοιμότητα και βρίσκονται σε επικοινωνία με τους ομολόγους τους στην Τουρκία και τη Βουλγαρία για καλύτερο συντονισμό στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

Οι έντονες βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών στην Τουρκία, τη Βουλγαρία και την περιοχή του Έβρου, είχαν ως συνέπεια την αύξηση της στάθμης των παραποτάμων που χύνονται στον Έβρο. Την ίδια ώρα, εκφράζεται ανησυχία για επιδείνωση του φαινομένου, από το λιώσιμο του χιονιού στον ορεινό όγκο της Βουλγαρίας.

Το μεσημέρι, στον σταθμό του Πυθίου το ύψος του νερού μετρήθηκε στα 4,81 μ., έντεκα εκατοστά πάνω από το όριο επιφυλακής, στους Κήπους η στάθμη έφτασε τα 4,50 μ., με όριο τα 4 μέτρα και στο Πέταλο τα 6,5 μ., με όριο τα 6 μέτρα.
Την ίδια ώρα, λόγω των βροχοπτώσεων, μεγάλοι όγκοι νερού έχουν συγκεντρωθεί στα φράγματα της Βουλγαρίας και στην περίπτωση που κριθεί αναγκαία η εκτόνωση τους, θα αυξηθεί επικίνδυνα η στάθμη του ποταμού Εβρου και των παραποτάμων του.

Την ίδια στιγμή, λόγω υπερχείλισης τοπικών χειμάρρων, διακόπηκε η κυκλοφορία στο 6ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πάλλης-Πενταλόφου, στο 3ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πύργου-Λαγού και στο 1ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Πρωτοκκλησίου-Σουφλίου. 

ΖΗΜΙΕΣ ΚΑΙ ΚΟΜΜΕΝΟΙ ΔΡΟΜΟΙ-ΚΛΕΙΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Η καταιγίδα με τους  κεραυνούς και το χαλάζι που έπληξε την Αττική έριξε δέντρα και πλημμύρισε κεντρικούς δρόμους.

Απεγκλωβισμούς ανθρώπων έκανε η πυροσβεστική στη Χαλκιδική
που η καταιγίδα σάρωσε τα πάντα στο πέρασμά της με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία σε μεγάλα τμήματα του οδικού δικτύου  και στους επαρχιακούς δρόμους Νέων Μουδανιών – Κασσάνδρας και Νέων Μουδανιών – Σιθωνίας, ενώ μετ’ εμποδίων διεξάγεται και η κυκλοφορία των οχημάτων και στο δρόμο Αρναίας – Ιερισσού Χαλκιδικής. 

Το ΝewsIt επικοινώνησε
με τον Νομάρχη Χαλκιδικής Αστέριος Ζωγράφος και μίλησε για βιβλική καταστροφή. Όπως είπε θα ζητήσει να κηρυχθεί ο νομός σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. “Βλέπω μπροστά μου καταπλακωμένα αυτοκίνητα και δρόμους γεμάτους με χώματα και πέτρες. Το επίκεντρο της καταστροφής εντοπίζεται στο δημοτικό διαμέρισμα Στρατονίου.”

Κεντρικές οδικές αρτηρίες έχουν κλείσει και μέχρι το μεσημέρι υπολογίζεται να έχουν ανοίξει. Όλα τα συνεργεία εργάζονται πυρετωδώς για να αποκατασταθούν γρήγορα όλες οι ζημιές.

Με αλυσίδες
κινούνται τα οχήματα στα ορεινά των νομών Ροδόπης, Δράμας και Ξάνθης, στους επαρχιακούς δρόμους Καστοριάς – Φλώρινας, Καστοριάς – Αμυνταίου και Καστοριάς – Ιωαννίνων. Χιονίζει στην Καστοριά, στη Φλώρινα και σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας με χαμηλό υψόμετρο, ενώ η θερμοκρασία κυμαίνεται στο μηδέν.

Εξάλλου, στην παλαιά εθνική Οδό Θεσσαλονίκης Ευζώνων στο τμήμα Λιμνότοπος – Αξιοχώρι καλύφθηκε το οδόστρωμα από νερό και η κυκλοφορία διεξάγεται από παρακαμπτηρίους. 

Από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καστοριάς ανακοινώθηκε ότι σήμερα όλες οι σχολικές μονάδες του Νομού δεν θα λειτουργήσουν, λόγω της χιονόπτωσης.

ΑΙΣΙΟ ΤΕΛΟΣ ΣΤΟΝ ΕΓΚΛΩΒΙΣΜΟ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

Περισσότερες από 4 ώρες παρέμεινε στη σκεπή η τετραμελής οικογένεια λόγω της πλημμύρας ενός ποταμού κοντά στο σημείο που βρίσκονταν. Μέσω της έκκλησης που έκαναν μέσω του NewsIt οι άνθρωποι κατέβηκαν από τη σκεπή.

Μεγάλη επιχείρηση της πυροσβεστικής Υπηρεσίας στήθηκε στο χωριό Γιωμάτη Ιερισσού στη Χαλκιδική, καθώς ο ποταμός Παναγία πλημμύρισε από τις καταρρακτώδεις βροχές. Από την πλημμύρα, η οικογένεια αναγκάστηκε να εγκαταλείψει το κτίριο και να ανέβει στην οροφή του κτιρίου. Τελικά, με τους πυροσβέστες να καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες κατάφεραν να απεγκλωβιστούν.

Το NewsIt κατάφερε να μιλήσει αποκλειστικά με τους ανθρώπους που βρίσκονται πάνω στη σκεπή και έκαναν έκκληση μέσω του NewsIt για τον απεγκλωβισμό τους. 

Όπως δήλωσαν αποκλειστικά στο NewsIt είναι όλοι καλά στην υγεία τους, αλλά φοβούνται λόγω και του άστατου καιρού ότι δεν θα αντέξουν άλλο και θα πέσουν.  Ακούστε τη συγκλονιστική μαρτυρία ενός εκ των εγκλωβισμένων.


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ : Ο καιρός το τριήμερο της Κ. Δευτέρας

Η Πυροσβεστική απεγκλώβισε ένα άτομο από το αυτοκίνητό του, το οποίο ήταν σε ρέμα στην περιοχή Ηρακλείου Λαγκαδά. Ο οδηγός είναι καλά στην υγεία του.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε