Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί αποφάσισα να μιλήσω στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα

Μίκης Θεοδωράκης: Γιατί αποφάσισα να μιλήσω στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα

Για το συλλαλητήριο που θα γίνει την Κυριακή (04.02.2018) στην Αθήνα και την παρουσία του εκεί μίλησε ο Μίκης Θεοδωράκης. Ο Μίκης Θεοδωράκης τόσο σε άρθρο του στην Real News όσο και σε συνέντευξη του στην Ελευθερία του Τύπου εξηγεί τους λόγους που είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία στην Αθήνα.

Ο Μίκης Θεοδωράκης εξήγησε ότι η απόφαση του να είναι ένας από τους κεντρικούς ομιλητές στο συλλαλητήριο για την Μακεδονία πάρθηκε καθώς “οι Σκοπιανοί και οι προστάτες τους ζητούν είναι η νομιμοποίηση της παραχάραξης της Ιστορίας που μπορεί να την προσφέρει μονάχα η αποδοχή του ονόματος από μέρους της Ελλάδας”.

Ο Μίκης Θεοδωράκης αφού περιέγραψε μία ιστορία με τον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη και εκείνον κατηγόρησε τους Αμερικάνους για την “πτώση” της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Ο ίδιος εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στα ΜΜΕ για το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη κάνοντας λόγο για πρωτοφανής ομοφωνία εναντίον του συλλαλητηρίου.

https://www.newsit.gr/ellada/mikis-theodorakis-petaksan-mpogies-kai-egrapsan-synthimata-sto-spiti-tou-mia-mera-prin-apo-syllalitirio/2405334/

“Οι ίδιοι κύκλοι που βάφτισαν ακροδεξιό το συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη διαβάζω ότι μαζεύουν υπογραφές για να με εμποδίσουν να μιλήσω στο συλλαλητήριο της Κυριακής στο Σύνταγμα βαφτίζοντας το κι αυτό ναζιστικό. (…) Για αυτό και αποφάσισα να πάω να μιλήσω, παραμερίζοντας τους κινδύνους για την υγεία μου όσο και – προπαντός- τα φαρμακερά βέλη όλων αυτών που οι περισσότεροι έχουν γίνει για διάφορους λόγους προπαγανδιστές των συμφερόντων αυτής της μεγάλης διεθνούς δύναμης που μας εξουσιάζει και φυσικά και της σημερινής κυβέρνησης που έφερε στο προσκήνιο το Σκοπιανό υπακούοντας τις εντολές των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ”.

Μάλιστα ο ίδιος αποκάλυψε ότι το “Της Δικαιοσύνης Ήλιε νοητέ” θα ήθελε να σηματοδοτήσει το συλλαλητήριο…

Πηγή: Real News, Ελευθερία του Τύπου

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις