Παρασκευή, 19 Απρ.
16oC Αθήνα

Μηχανογραφικό 2016 – Βάσεις: Η ώρα της κρίσης για τις Πανελλήνιες

Μηχανογραφικό 2016 – Βάσεις: Η ώρα της κρίσης για τις Πανελλήνιες

Περισσότεροι από 100.000 τελειόφοιτοι ανυπομονούν να μάθουν τις Βάσεις εισαγωγής για το 2016, ώστε να αρχίσουν να οργανώνουν τη… νέα τους ζωή ως φοιτητές. Διαβάστε όσα πρέπει να γνωρίζετε για τις Πανελλήνιες 2016, το Μηχανογραφικό 2016 και τις Βάσεις 2016.

Η αγωνία χτυπάει κόκκινο για τους χιλιάδες υποψήφιους στις Πανελλήνιες 2016 και τις οικογένειές τους, και οι μελλοντικοί φοιτητές βρίσκονται στον «πυρετό» της συμπλήρωσης των μηχανογραφικών, προκειμένου να διεκδικήσουν μία θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση. Η οριστικοποίηση των Μηχανογραφικών Δελτίων πρέπει να έχει γίνει έως και την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου. Σε αντίθετη περίπτωση οι υποψήφιοι, παρά την όποια βαθμολογία έχουν συγκεντρώσει χάνουν την ευκαιρία να δηλώσουν φοιτητές από την ερχόμενη ακαδημαϊκή χρονιά.

Ακόμα μεγαλύτερο όμως άγχος υπάρχει στο πώς θα κυμανθούν οι βάσεις 2016, καθώς το νέο σύστημα εισαγωγής αλλάζει ριζικά τα δεδομένα. Αν και ακόμα έχουμε σχεδόν έναν μήνα μπροστά μας, οι εκτιμήσεις των εκπαιδευτικών αναφέρουν ότι οι βάσεις θα είναι δύο ταχυτήτων, και ορισμένες, άλλοτε περιζήτητες σχολές θα σημειώσουν εντυπωσιακή πτώση. Από την άλλη μεριά, μεγάλη ζήτηση, άρα και άνοδο θα παρουσιάσουν σχολές, που παλαιότερα δεν ήταν μέσα στις πρώτες προτιμήσεις των υποψηφίων.

Οι ιατρικές σχολές παραμένουν στα ύψη, αντίθετα με τα παιδαγωγικά που θα προσγειωθούν χαμηλά, ενώ πέφτουν και οι βάσεις των πολυτεχνικών σχολών. Σύμφωνα με την πρόβλεψη για τις βάσεις των πανελλαδικών και την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ δείχνουν κάμψη και στις Οικονομικές σχολές.

Ανοιχτή είναι και η εφαρμογή του υπουργείου Παιδείας, όπου οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων μπορούν να υπολογίσουν online τα μόρια τους. Υπολογίστε τα μόριά σας εδώ.

Δείτε περισσότερα στο επίσημο site του Υπουργείου Παιδείας.

Οι βαθμοί αναρτήθηκαν σε όλα τα σχολεία και στην σελίδα του Υπουργείου στην ηλεκτρονική διεύθυνση http://results.it.minedu.gov.gr/ και https://www.minedu.gov.gr/.

Δείτε εδώ τις βάσεις του 2015 ανα σχολή.

Μέχρι την ερχόμενη Παρασκευή 8 Ιουλίου θα πρέπει οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών Εξετάσεων να οριστικοποιήσουν τα μηχανογραφικά τους δελτία προκειμένου να μη χάσουν την ευκαιρία να διεκδικήσουν μια θέση στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά. Από την Τετάρτη (06/07), θα χορηγούνται βεβαιώσεις συμμετοχής σε όσους υποψηφίους συμμετείχαν φέτος στις πανελλαδικές εξετάσεις ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα. Η βεβαίωση αυτή θα περιλαμβάνει τους γραπτούς βαθμούς όλων των πανελλαδικά εξεταζομένων μαθημάτων (Γενικής Παιδείας, Προσανατολισμού ή Ειδικότητας και Ειδικά Μαθήματα) καθώς και το σύνολο των μορίων που συγκεντρώνει κάθε υποψήφιος ανά επιστημονικό πεδίο. Η έκδοσή της θα γίνει από τις 6 Ιουλίου, προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων, που αναμένεται να ανακοινωθούν μια ημέρα νωρίτερα, στις 5 Ιουλίου.

Ειδικότερα χορηγείται:
Α) Βεβαίωση Συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 ΓΕΛ με το νέο σύστημα. Στους κατόχους απολυτηρίου Γενικού Λυκείου ή Ενιαίου Λυκείου ή άλλου τύπου Λυκείου ή αντίστοιχου Σχολείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, ή Δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών Επαγγελματικού Λυκείου, καθώς και στους κατόχους ισότιμου τίτλου Επαγγελματικού Λυκείου ή κατόχους απολυτηρίου τίτλου δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ξένου σχολείου που έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις της Γ’ τάξης ημερησίου ή Δ’ τάξης εσπερινού Γενικού Λυκείου έτους 2016 με το νέο σύστημα χορηγείται Βεβαίωση Συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους εξέτασης 2016.
B) Βεβαίωση Συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2016 ΕΠΑΛ με το νέο σύστημα. Στους κατόχους απολυτηρίου δευτεροβάθμιου κύκλου σπουδών Επαγγελματικού Λυκείου, κατόχους απολυτηρίου Γενικού Λυκείου, εφόσον κατέχουν και πτυχίο ειδικότητας ΕΠΑ.Λ. του N. 4186/2013, καθώς και κατόχους ισότιμου τίτλου Επαγγελματικού Λυκείου, που έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑ.Λ έτους 2016, χορηγείται Βεβαίωση Συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις του έτους εξέτασης 2016.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε