Δευτέρα, 6 Μαΐ
24oC Αθήνα

Μονοήμερη εκδρομή στα βουνά της Αττικής: Όσα αξίζει να δεις

Μονοήμερη εκδρομή στα βουνά της Αττικής: Όσα αξίζει να δεις

Θέλεις να οργανώσεις μια μονοήμερη εκδρομή αλλά όχι στους συνηθισμένους προορισμούς; Βάλε στην τσάντα σου τα απαραίτητα. Τα βουνά της Αττικής σε περιμένουν να τα εξερευνήσεις.

Τα μονοπάτια είναι εκεί ανυπομονώντας να τα περπατήσεις. Επίσης αναζητάς σημεία όπου θα βγάλεις αξέχαστες φωτογραφίες και θα στρώσεις ένα τραπεζομάντηλο για να κάνεις ένα πικ νικ στη φύση.

Πάρε μολύβι και χαρτί και κράτα σημειώσεις. Η εκδρομή σου σε ένα από τα βουνά της Αττικής που θα επιλέξεις… ξεκινά.

Πού θα πας και τι θα κάνεις; Ακολουθεί μια λίστα με όσα πρέπει να ξέρεις ώστε να απολαύσεις τη βόλτα σου.

Θες να εξερευνήσεις κάποιο από τα βουνά της Αττικής αλλά δεν θες να πας μακριά; Η πρώτη λύση είναι η Πάρνηθα. Σε απόσταση μόλις 30 χιλιομέτρων από το κέντρο της Αθήνας η Πάρνηθα αποτελεί το πιο ψηλό βουνό στην Αττική.

Βρίσκεται στη Βόρεια πλευρά της Αθήνας. Έχει συνολική έκταση 300 περίπου τ.χ. ενώ η υψηλότερη κορυφή της είναι η Καραμπόλα (1.413 μ). Πηγαίνοντας στην Πάρνηθα θα απολαύσεις τη φύση και φυσικά θα εισπνεύσεις καθαρό αέρα. Σημαντικό τμήμα της απαρτίζει τον ομώνυμο Εθνικό Δρυμό και έχει ενταχθεί στο δίκτυο Natura 2000.

Εάν είσαι λάτρης της πεζοπορίας αυτή την εκδρομή θα την ευχαριστηθείς με την ψυχή σου. Η Πάρνηθα ανταμείβει με το ιδιαίτερο φυσικό κάλλος της όσους την επιλέξουν. Στην Πάρνηθα επίσης μπορείς να δεις ένα εκκλησάκι που θυμίζει το Άγιο Όρος.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις