Ελλάδα

Μου είπαν οι αστυνομικοί: “Σε λίγο θα είστε ελεύθερος – Σας συλλάβαμε κατά λάθος”

Ο 30χρονος Δημοσθένης Παπαδάτος πολιτικό στέλεχος του Συνασπισμού περιέγραψε λεπτό προς λεπτό τις στιγμές που έζησε σε ένα σκοτεινό δωμάτιο της αντιτρομοκρατικής μέχρι να του πουν ότι κρατείται από λάθος.

“Έχω ταυτότητα επάνω μου. Είμαι αθώος …. έχω ταυτότητα. Βοήθεια!!!”

Αυτές τις λέξεις πρόλαβε να ξεστομίσει ο 30χρονος Δημοσθένης Παπαδάτος πριν οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας τον βάλουν στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο για να τον οδηγήσουν στα κεντρικά της ασφάλειας.

Ο 30χρονος υποψήφιος διδάκτωρ πανεπιστημίου και πολιτικό στέλεχος του Συνασπισμού, όπως ισχυρίζεται δέχθηκε αλλεπάλληλα χτυπήματα από τους αστυνομικούς στο πρόσωπο και στο σώμα του επειδή απλά βρέθηκε σε λάθος σημείο τη λάθος στιγμή.

“Περπατούσα στον δρόμο μπροστά από το Καραβελ. Είχα βρεί λίγο νωρίτερα μια ταυτότητα στο δρόμο και κατευθυνόμουν προς το  αστυνομικό τμήμα για να την παραδώσω. Ξαφνικά ένας άνδρας με σημάδεψε με ένα όπλο λέγοντας μου ότι είναι αστυνομικός. Πριν καταλάβω τι συμβαίνει 15 άτομα που φορούσαν κουκούλες έπεσαν πάνω μου, με έριξαν κάτω και άρχισαν να με χτυπούν”. Αυτές είναι οι πρώτες στιγμές για τον 30χρονο άνδρα στα χέρια της αντιτρομοκρατικής. Η συνέχεια όμως ήταν ακόμα χειρότερη.

Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής τον έβαλαν σε μέσα σε ένα σκοτεινό δωμάτιο. Το μόνο που άκουγε όσο ήταν μόνος του, ήταν τα ανατριχιαστικά ουρλιαχτά ανθρώπων από τον πάνω όροφο. Όταν μπήκαν μέσα οι κουκουλοφόροι αστυνομικοί του ζήτησαν να βγάλει όσα ρούχα φορούσε και να τους τα παραδώσει. “Τα εξέταζαν εξονυχιστικά και μου τα έδιναν πίσω ένα ένα και σιγά σιγά. Από την ώρα που με συνέλαβαν με έβριζαν συνεχώς και με χτυπούσαν”

Η λύτρωση για τον Δ. Παπαδάτο ήρθε το ίδιο ξαφνικά με την σύλληψη του. Ένας αξιωματικός μπήκε στο δωμάτιο που τον κρατούσαν και του είπε πως σε λίγη ώρα θα είναι ελεύθερος να γίνει και πως “έγινε ένα απίστευτο λάθος”.
Ωστόσο όπως καταγγέλλει οι αστυνομικοί δεν του ζήτησαν ποτέ συγγνώμη ούτε για την σύλληψη και την ταλαιπωρία, ούτε για τον ξυλοδαρμό που υπέστη αλλά ούτε και για τις προσβολές.

ΕΛ.ΑΣ.: «Καμία βιαιοπραγία»

«Τα καταγγελλόμενα περί βιαιοπραγίας σε βάρος του δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Η προσαγωγή του έγινε με όλους τους νόμιμους τύπους και τηρήθηκαν οι απαραίτητες διαδικασίες», αναφέρει η Ελληνική Αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

Σημειώνει δε ότι όταν διαπιστώθηκε ότι δεν είχε σχέση με την υπόθεση της τρομοκρατίας, οδηγήθηκε άμεσα στην Ασφάλεια γιατί κατείχε δύο δελτία ταυτότητας, για ένα εκ των οποίων είχε δηλωθεί κλοπή από τον κάτοχό του, τον Ιανουάριο του 2004, στο Τμήμα Ασφαλείας Νέας Ιωνίας.

Σχηματίσθηκε δικογραφία για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες περιήλθε στην κατοχή του και στη συνέχεια αφέθηκε ελεύθερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: “Ετοίμαζαν χτύπημα πριν τη δίκη” των 13 για τους “Πυρήνες”

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ο Έλληνας «υπερστρατιώτης», drones «καμικάζι» και η «Ασπίδα του Αχιλλέα» στο περίπτερο του ΥΠΕΘΑ στην ΔΕΘ
Το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας θα προσφέρει μια αξέχαστη εμπειρία στους επισκέπτες με εκθέματα, οπλικά συστήματα αλλά και προσομοιωτές πτήσης μαχητικών αεροσκαφών
Έλληνες στρατιώτες με την παραλλαγή και τον εξοπλισμό του «Σύγχρονου Μαχητή»
Τα Taco Bell επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια: Ουρές 300 μέτρων για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στο Χαλάνδρι
Εντύπωση προκάλεσε το γεγονός ότι προκλήθηκε κυκλοφοριακό πρόβλημα λόγω των παρευρισκόμενων, καθώς αρκετοί προσέγγιζαν το σημείο με τα αυτοκίνητά τους
Τα Taco Bell επέστρεψαν στην Ελλάδα μετά από 13 χρόνια: Ουρές 300 μέτρων για τα εγκαίνια του νέου καταστήματος στο Χαλάνδρι
22
Συνελήφθη συμμορία ανηλίκων που «ξάφριζε» σπίτια στην Πτολεμαΐδα - Είχαν συγκεντρώσει λεία άνω των 90.000 ευρώ
Τα μέλη που συνελήφθησαν ήταν τρεις 17χρονοι, ένας 16χρονος κι ένας 19χρονος καθώς και ένας 20χρονος και ένας 36χρονος με τους οποίου συνεργάζονταν για να πουλήσουν ή να κρύψουν τα κλοπιμαία
Περιπολικό 1
Στον ανακριτή υπό δρακόντεια μέτρα τα 17 μέλη της εγκληματικής οργάνωσης στα Χανιά - Οι 3 δικογραφίες και ο τριψήφιος αριθμός κατηγορουμένων
Οι κατηγορούμενοι αναμένεται να απολογηθούν για συμμετοχή τους στην εγκληματική οργάνωση καθώς και για διακίνηση ναρκωτικών ουσιών, πώληση παράνομου οπλισμού, εκβιασμούς και ξέπλυμα μαύρου χρήματος
Οι συλληφθέντες στα δικαστήρια Χανίων
1