Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Μπαμπινιώτης: «Άκου “Turkaegean… το Αιγαίο!», επαίσχυντη προπαγάνδα από την Τουρκία

Μπαμπινιώτης: «Άκου “Turkaegean… το Αιγαίο!», επαίσχυντη προπαγάνδα από την Τουρκία

Με μια οργισμένη ανάρτηση σχολίασε ο γλωσσολόγος και πανεπιστημιακός καθηγητής Γιώργος Μπαμπινιώτης τον όρο «Turkaegean» («Τουρκοαιγαίο»), τον όρο που υιοθετεί στη διαφημιστική εκστρατεία ο επίσημος τουριστικός φορέας της Τουρκίας. Ο καθηγητής κάνει λόγο για μείγμα παραφροσύνης και επαίσχυντης προπαγάνδας. 

Ο Γιώργος Μπαμπινιώτης χαρακτηρίζει ως «διεθνή ντροπή» το γεγονός ότι η γειτονική χώρα χαρακτηρίζει το Αιγαίο ως «Turkaegean» και τη Μεσόγειο ως «γαλάζια θάλασσα», ενώ κάνει ειδική αναφορά στην ελληνικότητα του όρου Ege, τον οποίον χρησιμοποιούν οι Τούρκοι για το Αιγαίο από τότε που εμφανίστηκαν στην περιοχή.

«Σαν τα άλλα φαιδρά και επικίνδυνα του Erdogan: “η θάλασσά μας”, ή “γαλάζια πατρίδα” για τη Μεσόγειο Θάλασσα!» συνεχίζει ο καθηγητής, υπενθυμίζοντας ότι τον 16ο και τον 17ο αιώνα οι Τούρκοι την αποκαλούσαν «Θάλασσα των Ελλήνων».

Δείτε την ανάρτησή του:

Υπενθυμίζεται ότι το όνομα «Turkaegean» (δηλαδή, τουρκικό Αιγαίο) είναι το όνομα της νέας τουριστικής καμπάνιας της Τουρκίας για διακοπές και μπάνια στις μικρασιατικές ακτές και αποτελεί μια ακόμα πρόκληση της Άγκυρας να οικειοποιηθεί το όνομα του ελληνικού αρχιπελάγους. Στο βίντεο που θα δείτε παρακάτω, προβάλλονται οι μικρασιατικές ακτές των περιοχών που έχουν πλούσια ελληνική ιστορία όπως, η Σμύρνη, η Έφεσος, το Αϊβαλί και η Πέργαμος, στα δυτικά της Τουρκίας.

Δείτε το βίντεο:

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις