Παρασκευή, 19 Απρ.
18oC Αθήνα

Μπαράκ Ομπάμα: Που έμεινε, τι έφαγε και ποιος… πλήρωσε

Φωτογραφία: Reuters
Φωτογραφία: Reuters

– Πως πέρασε τις 30 ώρες του στην Αθήνα ο Μπαράκ Ομπάμα
– Έμεινε σε ειδικά διαμορφωμένο bungalow στον Αστέρα
– Δεν έχασε την ευκαιρία να πάει γυμναστήριο, ούτε να χαλαρώσει στο spa
– Άκρως… ελληνικό το πρωινό του
– Τι λένε οι εργαζόμενοι που τον συνάντησαν από κοντά
– Το ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε φεύγοντας

Απλός, πρόσχαρος, επικοινωνιακός (το μεγάλο ατού του άλλωστε). Ο Μπαράκ Ομπάμα επέλεξε τον Αστέρα της Βουλιαγμένης για τη διαμονή τις 30 ώρες που έμεινε στην Ελλάδα και συμπεριφέρθηκε ως πραγματικός ηγέτης.

«Σας ευχαριστώ για την εξαιρετική φιλοξενία. Εύχομαι να επιστρέψω για να μείνω περισσότερες μέρες» έγραψε ο Μπαράκ Ομπάμα στο ιδιόχειρο σημείωμα που άφησε στον Αστέρα της Βουλιαγμένης, όπου έμεινε κατά την σύντομη παραμονή του στην Ελλάδα και το οποίο αποκαλύπτει η Real News της Κυριακής.

Ο Μπαράκ Ομπάμα δεν έμεινε στην προεδρική σουίτα του Αστέρα Βουλιαγμένης, επέλεξε ένα από τα bungalows, 80 τετραγωνικών, το οποίο είχε ιδιωτική πισίνα και θέα στον Σαρωνικό. Ο χώρος διαμορφώθηκε μάλιστα ειδικά για τις ανάγκες του Αμερικανού προέδρου και δημιουργήθηκε ένας χώρος γραφείου για να μπορεί να συναντά τους συνεργάτες του.

Στον “Αρίωνα”, το κεντρικό κτίριο του Αστέρα, τα υπόλοιπα 180 δωμάτια και οι περισσότερες “καμπάνες” φιλοξένησαν την πλειονότητα των μελών της μελών της αμερικανικής αποστολής. Ο Αμερικανός πρόεδρος πλήρωσε από την… τσέπη του τα 4.000€ που κόστισε το bungalow όπου έμεινε.

Φωτογραφία εφημερίδα Real News

Αμέσως στο γυμναστήριο!

Είναι γνωστή η αγάπη του Μπαράκ Ομπάμα (και κυρίως της συζύγου του Μισέλ) για την υγιεινή διατροφή και τη γυμναστική. Έτσι, το πρώτο πράγμα που έκανε ο Αμερικανός πρόεδρος όταν έφτασε στον Αστέρα από το αεροδρόμιο ήταν να βγάλει το κοστούμι του, να φορέσει τις φόρμες του και να πάει στο γυμναστήριο! Εκεί έμεινε 20 λεπτά. Και αμέσως μετά ετοιμάστηκε για τις επίσημες συναντήσεις του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλο και τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όταν επέστρεψε από το Μαξίμου, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Μπαράκ Ομπάμα πήγε για… spa και απόλαυσε ένα πρόγραμμα ευεξίας και χαλάρωσης, πριν αποσυρθεί στα ιδιαίτερα για ξεκούραση μιας ώρας.

Στη συνέχεια, ξεναγήθηκε στο ξενοδοχείο και μίλησε με τους εργαζόμενους, οι οποίοι τον περιγράφουν ως έναν άνθρωπο απλό, προσηνή και ιδιαίτερα επικοινωνιακό. Όταν αργά το βράδυ της Τρίτης (15.11.2016) επέστρεψε από το Προεδρικό Μέγαρο, όπου παρατέθηκε προς τιμήν του, δείπνο από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, θέλησε να κάνει μια βουτιά στη θάλασσα. Αλλά δεν τα κατάφερε. Ή δεν τον άφησαν, όπως με το σουβλάκι

Πιστός στις συνήθειές του, ξύπνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης και πήρε το πρωινό του στο δωμάτιό του. Έφαγε αυγά, φρέσκα φρούτα και γιαούρτι, του οποίου είναι λάτρης.

Λίγο πριν φύγει από τον Αστέρα, ο Μπαράκ Ομπάμα δέχτηκε από τη διοίκηση του ξενοδοχείου δώρο ένα γλυπτό που αναπαριστά την ελληνική ελιά και ένα λεύκωμα για την ιστορία του Αστέρα.

Πηγή: Real News

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε