Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Μπαράζ συσκέψεων στο Μαξίμου για τα νέα μέτρα στην Αττική – Ποια «κλείδωσαν»

Μπαράζ συσκέψεων στο Μαξίμου για τα νέα μέτρα στην Αττική – Ποια «κλείδωσαν»

Σε μια νέα σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου φαίνεται πως θα οριστικοποιηθούν τα νέα μέτρα για την Αττική που θα ανακοινωθούν το απόγευμα. Όλα δείχνουν θα ανασταλούν συναυλίες και θεατρικές παραστάσεις και έρχεται αυστηρή σύσταση για χρήση μάσκας στις λαϊκές.

Η πρώτη σύσκεψη για να εξεταστούν τα μέτρα που προτείνουν στην κυβέρνηση οι λοιμωξιολόγοι για την Αττική έγινε το πρωί στο Μέγαρο Μαξίμου, πριν από τη συνάντηση που είχε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ.

Δεν θα είναι η μόνη σύσκεψη για τα νέα μέτρα που έρχονται. Η σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό θα επαναληφθεί πριν από τις απογευματινές ανακοινώσεις για το πως θα επιχειρηθεί να περιοριστεί η εξάπλωση του κορονοϊού στην Αττική.

Click4more Οριζόντια μέτρα στην Αττική μέχρι να μειωθούν τα κρούσματα – Γάμοι και κηδείες με λίγους

Αποφάσεις δεν έχουν ληφθεί. Υπάρχουν, όμως, μέτρα που έχουν προταθεί και φαίνεται να έχουν «κλειδώσει». Ανάμεσα σ’ αυτά είναι η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε όλους τους εσωτερικούς χώρους όπου μέχρι τώρα δεν απαιτείται, η μείωση των ατόμων που κάθονται στα τραπέζια εστιατορίων στα τέσσερα (κι έξι αν πρόκειται για οικογένεια), η αναστολή λειτουργίας σινεμά και των θεάτρων αλλά και η αναστολή συναυλιών και η αυστηρή χρήση μάσκας στις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες του iatropedia.gr προς το παρόν δεν προκρίνεται επιστημονικά η χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, ωστόσο συστήνεται η περαιτέρω διεύρυνση της απόστασης μεταξύ ατόμων.

Υπενθυμίζεται ότι ύστερα από μαραθώνια συνεδρίαση, η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων έχει προτείνει στην κυβέρνηση:

Μείωση της εμπορικής δραστηριότητας κατά 50% στις λαϊκές αγορές
Τήρηση των αποστάσεων αλλά και του μέγιστου ορίου ατόμων ανά τραπέζι στα εστιατόρια. Είναι στα 4 άτομα ή 6 αν πρόκειται για οικογένεια
Να θεσπιστεί κυλιόμενο ωράριο στα εμπορικά καταστήματα, με άνοιγμα στις 10:00. Τα σούπερ μάρκετ προτείνεται να ανοίγουν στις 07:00
Να υπάρξει κυλιόμενο ωράριο και στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και άρα περισσότερα δρομολόγια για να μην υπάρχει συνωστισμός
Να κλείσουν νυχτερινά κέντρα και μπαρ με μουσική
Να μη γίνονται θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες. Εξαίρεση τα θερινά σινεμά
Να επιτραπεί να γίνονται γάμοι, βαφτίσεις και κηδείες μόνο με 20 άτομα.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις