Παρασκευή, 26 Απρ.
16oC Αθήνα

Μπάχαλο με τους πυροσβέστες! Τόσκας και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους λένε τα δικά τους

Μπάχαλο με τους πυροσβέστες! Τόσκας και Γενικό Λογιστήριο του Κράτους λένε τα δικά τους

Εσωτερικό “κομφούζιο” έχουν προκαλέσει οι πυροσβέστες. Ο Τόσκας τους λέει ότι υπάρχουν λεφτά, αλλά αναζητείται τρόπος, ενώ το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους υποστηρίζει ότι τα… ταμεία είναι άδεια!

Σήμερα (08.02.2017) το βράδυ, αντιπρόσωποι των πυροσβεστών 5ετίας συναντήθηκε με τον αναπληρωτή υπουργό Προστασίας του Πολίτη Νίκο Τόσκα, ο οποίος τους καθησύχασε λέγοντας τους πως υπάρχουν τα λεφτά για την μονιμοποίηση τους και τώρα ψάχνουν τον τρόπο για να γίνει.

Ωστόσο, όπως καταγγέλλουν οι πυροσβέστες το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους τους είπε πως… δεν υπάρχει κάποιο κονδύλι για αυτούς και ότι δεν γνωρίζουν κάτι.

Εκείνοι, από την πλευρά τους δεν ικανοποιήθηκαν από όσα άκουσαν και “απειλούσαν” ότι θα… κατασκηνώσουν όλη τη νύχτα έξω από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, μέχρι να δικαιωθεί ο αγώνας τους. Λίγη ώρα αργότερα, όμως, αποφάσισαν να αποχωρήσουν, ύστερα από διαβουλεύσεις με τον Αρχηγό του Σώματος, ο οποίος ξεκαθάρισε ότι τους στηρίζει, αλλά τους ζήτησε να δώσουν λίγο χώρο και χρόνο στην κυβέρνηση, μετά και την ανακοίνωση του υπουργείου.

Το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης εξέδωσε ανακοίνωση για το θέμα, τονίζοντας ότι “δεν αμφισβητείται η νομιμότητα των διαδικασιών μονιμοποίησης των Πυροσβεστών Πενταετούς Θητείας. Μέχρι την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών, οι Πυροσβέστες Πενταετούς Θητείας θα παρέχουν αδιάλειπτα τις υπηρεσίες τους, με διάταξη που κατατίθεται άμεσα στη Βουλή από το αρμόδιο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη”.

Σήμερα (08.02.2017) το πρωί οι πυροσβέστες έσπασαν την τζαμαρία του υπουργείου. Τους ζήτησαν να αποχωρήσουν και όταν οι αστυνομικοί δεν το έκαναν εξοργίστηκαν και εισέβαλαν σπάζοντας τις τζαμαρίες και σηκώνοντας τα ρολά που είχαν κατεβάσει για να τους εμποδίσουν.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΚΩΣΤΑΣ ΣΤΑΜΟΥ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε