Ελλάδα

Μπόνους σε γιατρούς και νοσηλευτές που μετακινούνται σε άλλο νοσηλευτικό ίδρυμα

Οικονομικά κίνητρα θεσπίζει το υπουργείο Υγείας σε όσους γιατρούς και νοσηλευτές μετακινηθούν σε άλλες περιοχές προκειμένου να καλυφθούν τα κενά στο ΕΣΥ.

Συγκεκριμένα, όπως έγινε γνωστό, αύξηση στις μηνιαίες αποδοχές γιατρών και νοσηλευτών που αποφασίζουν να μετακινηθούν σε άλλες δομές για να καλυφθούν οι ανάγκες του ΕΣΥ, φέρνει στη Βουλή, ο Θάνος Πλεύρης.

Με τροπολογία που κατατέθηκε, στο άρθρο 6 προβλέπεται για την κάλυψη των κενών σε οργανικές θέσεις στα νοσοκομεία να δίνονται οικονομικά κίνητρα, ώστε με τον τρόπο αυτό να περιορίζονται και οι αντιδράσεις του υγειονομικού προσωπικού.

Συγκεκριμένα, δίνεται επιπλέον του μηνιαίου μισθού το ποσό των 1.800 ευρώ στους γιατρούς και 1.200 σε νοσηλευτές και λοιπό προσωπικό, το οποίο μετακινείται για υπηρεσιακούς λόγους προσωρινά σε άλλες νοσηλευτικές δομές.

«Με αυτόν τον τρόπο διευκολύνονται και αποζημιώνονται μετακινήσεις εκτός από νησιά και σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα από νοσοκομεία που έχουν πλήρη κάλυψη, επιβραβεύοντας τους γιατρούς και προσωπικό που θα μετακινηθεί», υποστηρίζει το υπουργείο Υγείας.

Ρεπορτάζ: Γιάννα Σουλάκη / Πηγή: iatropedia.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Βροχερή παραμονή και Χριστούγεννα με μπόρες - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση
Μάλιστα τα προγνωστικά δείχνουν ακόμη και χιόνια για την Πρωτοχρονιά, με τον Γιάννη Καλλιάνο να τονίζει ωστόσο, ότι έχουμε μπροστά μας πολλές μέρες και τα δεδομένα μπορεί να αλλάξουν
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
Καιρός αύριο: Τοπικές βροχές στην Αττική και καταιγίδες σε Πελοπόννησο, Κρήτη, Κυκλάδες και Δωδεκάνησα
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα κεντρικά και βόρεια αφού θα φτάσει στα βόρεια τους 12 με 14 βαθμούς, στις υπόλοιπες περιοχές τους 15 με 17 και τοπικά στις Κυκλάδες την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα τους 18 με 19 βαθμούς
καιρός