Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Μύθοι και πραγματικότητα για τη Μύκονο

Μύθοι και πραγματικότητα για τη Μύκονο

Για ακόμα ένα καλοκαίρι τα δελτία ειδήσεων και οι ιστοσελίδες ενημέρωσης μας κατέκλυσαν με ειδήσεις σχετικές με το Νησί των Ανέμων.

Από τις νέες αφίξεις στην κατηγορία Μύκονος ξενοδοχεία μέχρι εικόνες από τα όσα σκανδαλώδη συμβαίνουν εκεί, οι περισσότερες αναφορές στο δημοφιλή προορισμό είναι συνήθως αρνητικές. Όλοι εστιάζουν στην ακρίβεια, στην πολυκοσμία, στην εγκληματικότητα και στα κακώς κείμενα, αφήνοντας τον κόσμο να πιστεύει πως η Μύκονος δεν είναι πλέον άξια επίσκεψης.

Όμως, η αλήθεια δεν είναι ακριβώς έτσι.  Φυσικά το νησί είναι ακριβό. Φυσικά, τον Ιούλιο, τον Αύγουστο και το Σεπτέμβριο γίνεται παντού χαμός. Και φυσικά κάποιοι δεν περνούν καλά υπό τέτοιες συνθήκες. Αν δείτε όμως κάποια πράγματα πιο προσεκτικά, θα καταλάβετε πως ίσως ακούγονται και αρκετές υπερβολές.

Η βόλτα στην παραλία είναι μόνο για τους βαθύπλουτους

Οι ντόπιοι και όσοι την επισκέπτονται από χρόνια το γνωρίζουν ήδη. Σε αρκετές από τις οργανωμένες παραλίες μπορείς άνετα να κάτσεις στην άμμο με την πετσέτα σου και να απολαύσεις την ίδια θάλασσα με αυτόν που ξοδεύει 500 ευρώ. Μπορεί να μη γίνεται σε όλες το ίδιο εύκολα αλλά το μόνο σίγουρο είναι πως η Μύκονος έχει αρκετές ωραίες παραλίες για όλους. Με το σωστό εξοπλισμό και προμήθειες μπορεί κανείς να περάσει εξαιρετικά χωρίς να βάλει βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αν φυσικά δεν είναι σκοπός του η ζωή του jet setter.

Δεν μπορείς να φας πουθενά φτηνά και καλά

Ίσως ο πιο πολύ-δυσφημισμένος τομέας του νησιού. Η εστίαση στη Μύκονο έχει κατακριθεί ουκ ολίγες φορές. Οι αναφορές για υπερτιμημένα εστιατόρια, κακό σέρβις, δυσαρεστημένους τουρίστες, αγενείς υπαλλήλους, ουρές για αναμονή και άλλα πολλά κυριαρχούν στα δελτία ειδήσεων. Φυσικά και όλα αυτά συμβαίνουν. Αλλά όχι παντού. Και είναι άδικο να βάλλεται ένας ολόκληρος κλάδος, με αφορμή την κακή συμπεριφορά ορισμένων.

Η πραγματικότητα είναι αρκετά διαφορετική. Στη Μύκονο κυκλοφορούν και δραστηριοποιούνται μερικοί από τους καλύτερους επιχειρηματίες παγκοσμίως. Που ξέρουν πολύ καλά πως να αφήνουν ικανοποιημένους τους πελάτες τους. Και ενώ ένα μεγάλο κομμάτι της εστίασης είναι όντως ακριβό, ειδικά για τους περισσότερους συμπατριώτες μας, αν ψάξει κανείς θα ανακαλύψει αρκετά value – for – money «διαμάντια». Δεν θα τα βρείτε λογικά στο κέντρο της χώρας της Μυκόνου αλλά πιο κοντά στο κέντρο του νησιού (ειδικά στην Άνω Μερά) και σε μερικές παραλίες που δεν είναι πολύ ψηλά στη λίστα με τους προορισμούς για πάρτι. Αν ρωτήσετε τους ντόπιους ή αυτούς που επισκέπτονται το νησί πριν αυτό γίνει τόσο γνωστό, σίγουρα θα έχουν να σας προτείνουν ορισμένες αξιόλογες λύσεις.

Ο κόσμος μετακινείται μόνο με Hummer και λιμουζίνες

Όσοι επισκέπτονται τη Μύκονο για πρώτη φορά εκπλήσσονται βλέποντας ουρές στην είσοδο της Χώρας, ουρές από ανθρώπους που περιμένουν να μπουν σε κάποιο λεωφορείο τύπου ΚΤΕΛ. Καθώς υπάρχει η πεποίθηση πως όλοι όσοι πάνε στη Μύκονο έχουν σκοπό να ζήσουν το όνειρο και τη χλιδή. Τα μαύρα βαν και οι λιμουζίνες υπάρχουν και θα τις δείτε παντού. Όπως θα δείτε όμως και λεωφορεία, κανονικά ταξί, ποδήλατα, πατίνια και γουρούνες. Άλλωστε, τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα και τα ταξί είναι σχεδόν αδύνατο να βρεθούν τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Ο κόσμος όμως κάπως πρέπει να κινηθεί, γι’ αυτό και έχει στη διάθεσή του επιλογές για όλα τα γούστα και τα πορτοφόλια. Καλό θα ήταν πάντως να έχετε κανονίσει εκ των προτέρων πως θα κινηθείτε, αφού τα ταξί και τα λεωφορεία του νησιού αρχίζουν να αποκτούν και αυτά φήμη παρόμοια με εκείνη της εστίασης.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις