Παρασκευή, 29 Μαρ.
20oC Αθήνα

Ναός των Αγίων Αποστόλων: Η παλιότερη εκκλησία της Αθήνας

Ναός των Αγίων Αποστόλων: Η παλιότερη εκκλησία της Αθήνας

Περπατώντας στους δρόμους της Αθήνας συναντάς κτήρια άλλων εποχών, σπουδαία μνημεία και αξιοθέατα που σε ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και σε καλούν να γνωρίσεις την ιστορία τους όπως ο Ναός των Αγίων Αποστόλων.

Πιθανόν δε, να έχεις περάσει δίπλα από πολύ σπουδαία ιστορικά και θρησκευτικά μνημεία και να μην γνωρίζεις ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες που τα κάνουν ξεχωριστά όχι μόνο για την Αθήνα αλλά και για ολόκληρη την Ελλάδα.

Όπως για παράδειγμα, ήξερες ποιος είναι ο παλαιότερος χριστιανικός ναός της Αθήνας; Κι όμως μπορεί να έχεις περάσει πολλές φορές από κοντά του. Ο λόγος για τον Ναό των Αγίων Αποστόλων στην Αρχαία Αγορά. Η εκκλησία αυτή είναι ένα ιδιαίτερο και σπουδαίο δείγμα αρχιτεκτονικής στο κέντρο της Αθήνας.

Ο Ναός των Αγίων Αποστόλων βρίσκεται χτισμένος στην νοτιοανατολική πλευρά της Αρχαίας Αγοράς και θεωρείται ότι κατασκευάστηκε στο τελευταίο τέταρτο του 10ου αιώνα.

Μετρά κάτι παραπάνω από 1.000 χρόνια ζωής και αποτελεί τον μοναδικό και είναι σωζόμενος μέχρι σήμερα ναό μέσα στον αρχαιολογικό χώρο. Αυτό τον κάνει σίγουρα να ξεχωρίζει με διαφορά.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις