Ελλάδα

Ναυάγιο Πύλου: Ελεύθεροι οι 9 κατηγορούμενοι, το δικαστήριο έκρινε ότι είναι αναρμόδιο

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Αναρμόδιο έκρινε ότι είναι το δικαστήριο της Καλαμάτας να δικάσει την υπόθεση του πολύνεκρου ναυαγίου της Πύλου, καθώς συνέβη σε διεθνή ύδατα, κάνοντας δεκτή τη βασική ένσταση των συνηγόρων υπεράσπισης.

Με την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Καλαμάτας, οι εννιά Αιγύπτιοι οι οποίοι δικάζονταν ως διακινητές και βαρύνονταν επίσης με την κατηγορία για πρόκληση ναυαγίου στην Πύλο, στο οποίο υπολογίζεται ότι έχασαν τη ζωή τους εκατοντάδες μετανάστες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Όταν το δικαστήριο ανακοίνωσε την απόφασή του το ακροατήριο στην ασφυκτικά γεμάτη αίθουσα του ισογείου ξέσπασε σε χειροκροτήματα και συνθήματα, το ίδιο και οι συγκεντρωμένοι έξω από το δικαστικό μέγαρο της Καλαμάτας.

Να σημειωθεί ότι οι 9 Αιγύπτιοι, ηλικίας μεταξύ 21 και 41 ετών, συνελήφθησαν λίγες ώρες μετά το ναυάγιο. Από τότε ήταν προφυλακισμένοι για παράνομη διακίνησης μεταναστών και πρόκληση ναυαγίου.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ηράκλειο: Από τον παιδικό έρωτα και τα 4 παιδιά, στους καβγάδες και στην απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά της 28χρονης
Παντρεύτηκαν το 2017 και έναν χρόνο μετά απέκτησαν το πρώτο τους παιδί - Πλέον η 28χρονη νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση στο ΠΑΓΝΗ ενώ ο 30χρονος κατηγορείται για ανθρωποκτονία σε βάρος της
Ζευγάρι