Σάββατο, 27 Απρ.
24oC Αθήνα

Ναυάγιο στη Λέσβο: Ο διασωθείς μηχανικός του πλοίου αποκάλυψε τον εφιάλτη που έζησε το πλήρωμα

Ναυάγιο στη Λέσβο: Ο διασωθείς μηχανικός του πλοίου αποκάλυψε τον εφιάλτη που έζησε το πλήρωμα
Φωτογραφία Eurokinissi

Ο μέχρι στιγμής μοναδικός διασωθείς από το ναυάγιο που έγινε σήμερα (26.11.23) στη Λέσβο, κατέθεσε στο Λιμενικό Σώμα και αποκάλυψε στους λιμενικούς τον εφιάλτη που έζησε το πλήρωμα του πλοίου «Raptor». 

Ο μηχανικός του φορτηγού πλοίου, Αιγύπτιος στην καταγωγή, αποκάλυψε στους λιμενικούς ότι το «Raptor», το οποίο βυθίστηκε στα ανοιχτά της Λέσβου, άρχισε να μπάζει νερά από το βράδυ του Σαββάτου. 

«Το καράβι από χθες το βράδυ έμπαζε νερά. Προσπαθούσαμε με κουβάδες, και ό,τι άλλο μέσο είχαμε στο πλοίο, να βγάλουμε τα νερά, να το αδειάσουμε. Κάποια στιγμή, το καράβι τρύπησε, άρχισε να παίρνει επικίνδυνη κλίση και τότε εγώ πήδηξα στη θάλασσα. Τότε είδα άλλα 4-5 άτομα να πηδούν κι εκείνοι στο νερό και από κει και πέρα δεν τους ξαναείδα», κατέθεσε ο ίδιος, όπως μετέφερε το MEGA.

Το «Raptor» βυθίστηκε μέσα σε λίγη ώρα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες με μέχρι στιγμής απολογισμό έναν διασωθέντα, έναν νεκρό και άλλους 12 αγνοούμενους, από την Συρία, την Ινδία και τη Αίγυπτο.

Το Λιμενικό, παρά τις αντίξοες καιρικές συνθήκες, θα συνεχίσει τη νύχτα τις έρευνες με τη συμμετοχή 7 πλοίων, ενός πλωτού σκάφους ανοιχτής θαλάσσης και ενός ελικοπτέρου.

Το φορτηγό πλοίο, σημαίας Κομόρες, ξεκίνησε από το λιμάνι της Δεκέλειας με προορισμό την Κωνσταντινούπολη. Είχε 14 άτομα πλήρωμα.

Στις 7 το πρωί εμφάνισε μηχανική βλάβη και εξέπεμψε SOS ενώ στις 08:20 βυθίστηκε 4,5 ναυτικά μίλια Νοτιοδυτικά της Λέσβου την ώρα που στην περιοχή έπνεαν ισχυροί άνεμοι.

Μετά από ώρες αναζητήσεων εντοπίστηκε και διασώθηκε ένας ναυτικός πάνω σε ένα βαρέλι και ανασύρθηκε από ελικόπτερο του Πολεμικού Ναυτικού. Ακόμη βρέθηκε το πτώμα ενός ναυαγού, ενώ οι υπόλοιποι 12 ναυτικοί αγνοούνται.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις