Σάββατο, 20 Απρ.
12oC Αθήνα

Ναυάγιο στην Κάλυμνο: Τους άφησαν να πνιγούν

Η ευρύτερη περιοχή όπου διεξήχθη η επιχείρηση διάσωσης
Η ευρύτερη περιοχή όπου διεξήχθη η επιχείρηση διάσωσης

Γιατί το λιμενικό δεν ανέλαβε την μεταφορά του άρρωστου στρατιώτη; Γιατί ενώ υπήρχε σκάφος μεταφέρθηκε με καϊκι; Εκτός κινδύνου οι ναυαγοί.

Τρείς ώρες πάλευαν με τα κύματα οι τρείς επιβάτες του αλιευτικού σκάφους Αιγέας, που εξέπεμψε σήμα SOS μετά από πρόσκρουση σε ξέρα χθες το βράδυ.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα γιατί η μεταφορά του στρατιώτη να γίνει με ένα καϊκι και όχι με πλωτό σκάφος του λιμενικού που βρίσκεται μόνιμα στην Κάλυμνο.

Τελικά, μετά από κινητοποίηση του στρατού με ένα ελικόπτερο παντός καιρού Super Puma και ψαράδων της περιοχής, οι επιβάτες εντοπίστηκαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα σώοι  και μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο της Κω όπου νοσηλεύονται με υποθερμία. 
Οι τρεις ναυαγοί βρίσκονται εκτός κινδύνου, αλλά οι αρμόδιοι του νοσοκομείου Καλύμνου έκριναν σκόπιμο να παραμείνουν για προληπτικούς λόγους.

Πρόκειται για έναν ταγματάρχη, έναν στρατιώτη, που είχε πάθει αλλεργικό σοκ και τον καπετάνιο του καϊκιού. Το αλιευτικό είχε παραλάβει από το φυλάκιο της Καλολίμνου τον άρρωστο στρατιώτη και τον ταγματάρχη που τον συνόδευε για το Κέντρο Υγείας της Καλύμνου.

Με δεδομένο ότι οι Τούρκοι έχουν βαφτίσει τη περιοχή της Καλολίμνου «γκρίζα ζώνη» στο Πεντάγωνο σήμανε συναγερμός και στάλθηκε στη περιοχή μια κανονιοφόρος του ΠΝ και ελικόπτερο Σουπερ Πούμα για το ενδεχόμενο οι Τούρκοι να προσπαθήσουν να εκμεταλλευθούν το συμβάν και να μπουν στην περιοχή.

Ο Γιώργος Κατσοτούχης πρόεδρος των ψαράδων στην Κάλυμνο, ο οποίος μετείχε στην επιχείρηση διάσωσης μίλησε από το αλιευτικό του σκάφος αποκλειστικά στο NewsIt και μας μετέφερε την αγωνία για τον εντοπισμό των τριών επιβαινόντων.

Η Καλόλιμνος είναι ένα μικρό νησί ανατολικά της Καλύμνου και βόρεια της νήσου Κω, δίπλα και πολύ κοντά στη βραχονησίδα ‘Ιμια. 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε