Ελλάδα

Νέα πτώση ασανσέρ στο Παίδων Αγία Σοφία – «Έκανε βουτιά και σταμάτησε μεταξύ 3ου και 2ου ορόφου»

Αποκαλυπτικά είναι τα στοιχεία που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για το νέο περιστατικό με πτώση ασανσέρ σε δημόσιο νοσοκομείο, αυτή τη φορά στο Παίδων «Αγία Σοφία», λίγες μέρες μετά το ατύχημα με τον ανελκυστήρα στον «Ερυθρό Σταυρό».

Σύμφωνα με τις καταγγελίες, το ασανσέρ του νοσοκομείου παρουσίασε σοβαρή δυσλειτουργία, την ώρα που επέβαινε σε αυτόν μια εφημερεύουσα ειδικευόμενη γιατρός.

Το συμβάν έλαβε χώρα κατά τις πρώτες πρωινές ώρες (2 πμ) της Τετάρτης (15/01/2025) όταν η εφημερεύουσα μπήκε στο ασανσέρ από τον 7ο όροφο του νοσοκομείου (όπου και τα δωμάτια εφημερευόντων) επειδή είχε κληθεί για περιστατικό. Ο ανελκυστήρας έκανε «βουτιά» και σταμάτησε απότομα μεταξύ 3 ου και 2 ου ορόφου.

«Ευτυχώς η συνάδελφος δεν τραυματίστηκε», αναφέρουν στην καταγγελία τους οι νοσοκομειακοί γιατροί της παράταξης ΑΡΣΙ (Αριστερή Ριζοσπαστική Συνεργασία Ιατρών), στην οποία ανήκει ο γενικός γραμματέας της ΟΕΝΓΕ, Πάνος Παπανικολάου που έκανε σχετική ανάρτηση στα social media.

«Επίσης δεν εγκλωβίστηκε καθώς η θύρα του ανελκυστήρα άνοιξε και η γιατρός βγήκε όπως – όπως. Σημειώνεται πως ο ανελκυστήρας αυτός χρησιμοποιείται καθημερινά από το προσωπικό του νοσοκομείου αλλά συχνά και για την μεταφορά ασθενών, ακόμα και νεογνών σε θερμοκοιτίδες, βαρέως πασχόντων διασωληνωμένων παιδιών κλπ», αναφέρουν οι νοσοκομειακοί γιατροί στην ανακοίνωσή τους.

Επίσης, καταγγέλλουν πως από την πρώτη στιγμή υπάρχει προσπάθεια αποσιώπησης του περιστατικού από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου:

«Από την πρώτη στιγμή η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθεί να αποσιωπήσει το συμβάν με διάφορες μεθοδεύσεις : την αναφορά της γιατρού το επόμενο πρωί δεν την δέχθηκαν οι υπηρεσιακοί αρμόδιοι του νοσοκομείου λέγοντας πως … «χρειάζεται υπογραφή του διευθυντή της γιατρού» ( ; ), ο αναπληρωτής διοικητής του νοσοκομείου δήλωνε «δεν χρειάζονται γραπτές αναφορές, αυτά θα τα λύσουμε εσωτερικά και προφορικά» ( ; ; ) κλπ, κλπ …»

Οι γιατροί απαιτούν από την (ενιαία) διοίκηση του Νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία» – «Αγλαΐα Κυριακού» να ενημερώσει δημόσια και υπεύθυνα ποια η κατάσταση συντήρησης του ανελκυστήρα και ποια ιδιωτική εταιρεία συντήρησης την έχει αναλάβει. Να προχωρήσει στις απαιτούμενες ενέργειες συντήρησης – επισκευής των ανελκυστήρων ώστε να μην κινδυνεύουν γιατροί, λοιποί υγειονομικοί και ασθενείς και η Διοίκηση της 1ης ΥΠΕ και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να πάρουν θέση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Αφροδίτη Γεωργούση για Πέτρο Φιλιππίδη: «Στη δίκη είπαν ότι δεν είμαστε αρκετά όμορφες για να μας βιάσει»
Η ηθοποιός μίλησε για όσα κατήγγειλε σχετικά με τον Πέτρο Φιλιππίδη και πώς βιώσε όλα όσα έγιναν στο δικαστήριο: «Ο λόγος που κατήγγειλα είναι για να βγάλω επιτέλους από μέσα μου όλα αυτά που είχα, να λυτρωθώ και να προστατέψω άλλα κορίτσια»
Η Αφροδίτη Γεωργούση
3
Μεγάλη φωτιά στην περιοχή Κουνούπι στην Αργολίδα - Ήχησε ξανά το 112 «απομακρυνθείτε προς Πόρτο Χέλι»
Στο σημείο έφτασαν και επιχειρούν 44 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων της 9ης ΕΜΟΔΕ και 14 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν 4 αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα
Φωτιά στο Κουνούπι Αργολίδας
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
3
«Σφίγγα» ο 50χρονος που έπνιξε την 59χρονη αδελφή του με σακούλα στη Θεσσαλονίκη - Το σημείωμα που είχε αφήσει στην πολυκατοικία
Σύμφωνα με πληροφορίες, ισχυρίστηκε στους αστυνομικούς ότι είχε προηγηθεί διαπληκτισμός με την 59χρονη τους ενώ επαναλάμβανε ότι θα μιλήσει μόνο παρουσία δικηγόρου. Ενώπιον του εισαγγελέα σήμερα
Το θύμα της δολοφονίας στη Θεσσαλονίκη 5