Παρασκευή, 29 Μαρ.
23oC Αθήνα

Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα σε βάρος δύο συλληφθέντων (pics)

Νέα Σμύρνη: Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα σε βάρος δύο συλληφθέντων (pics)

Ποινική δίωξη για τέσσερα κακουργήματα ασκήθηκε σε βάρος του 22χρόνου και του 23χρονου, οι οποίοι φέρονται να ενεπλάκησαν στον άγριο ξυλοδαρμό του 28χρόνου αστυνομικού, κατά τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη, και συνελήφθησαν τα ξημερώματα της Πέμπτης από την αντιτρομοκρατική υπηρεσία.

Ειδικότερα σε βάρος των δύο νεαρών απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες της απόπειρας ανθρωποκτονίας, της απόπειρας βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης, της έκρηξης και της κατοχής εκρηκτικών υλών.

Ο ένας από τους δύο είναι γνωστός αντιεξουσιαστής, ο οποίος φέρεται να είχε πάρει μέρος σε επίθεση στο γραφείο του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, Μιλιτιάδη Βαρβιτσιώτη.

Click4more: Νέα Σμύρνη: Αυτός είναι ο 28χρονος αστυνομικός που ξυλοκοπήθηκε

 

Ο φερόμενος ως δράστης της αρχικής επίθεσης στον αστυνομικό, εκείνος δηλαδή που έριξε τον 28χρονο από τη μηχανή,  είναι ένας 30χρονος ελληνο-ιρακινός, σεσημασμένος για υποθέσεις ναρκωτικών, που συνελήφθη στην αποθήκη που εργαζόταν στη Μαγούλα Αττικής.

Πλέον ερευνάται η συμμετοχή του και σε άλλες επιθέσεις σε βάρος αστυνομικών τόσο στην Αττική όσο και στην επαρχία. Η ανάλυση της εικόνας έδειξε στους αστυνομικούς τα χαρακτηριστικά του προσώπου του και έτσι ένα 24ωρο μετά το χτύπημα έφτασαν στα ίχνη του.

Μέχρι στιγμής έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα που φέρονται να συμμετείχαν στην επίθεση σε βάρος του 28χρόνου αστυνομικού και συνολικά 19 για τα επεισόδια στη Νέα Σμύρνη.

Σε βάρος τους έχει ασκηθεί ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απόπειρα ανθρωποκτονίας, έκρηξη, κατοχή εκρηκτικών υλών και απόπειρα βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις