Παρασκευή, 29 Μαρ.
16oC Αθήνα

Νέα θεομηνία τσακίζει ξανά την Πελοπόννησο – Ανεμοστρόβιλοι “γκρέμισαν” το Βαρθολομιό – Ποιές περιοχές θα πλήξει το νέο κύμα κακοκαιρίας

Νέα θεομηνία τσακίζει ξανά την Πελοπόννησο – Ανεμοστρόβιλοι “γκρέμισαν” το Βαρθολομιό – Ποιές περιοχές θα πλήξει το νέο κύμα κακοκαιρίας

– Ισχυροί ανεμοστρόβιλοι κατέστρεψαν τα πάντα στην Ηλεία – Πάνω από 50 κλήσεις στην Πυροσβεστική μέχρι τώρα
– Βροχές και καταιγίδες θα πλήξουν κατά διαστήματα όλη τη χώρα
– Από το σήμερα το απόγευμα ως το απόγευμα της Παρασκευής θα επηρεαστούν τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Στερεά, η Πελοπόννησος και η Μακεδονία
– Μετρούν ακόμα πληγές Μεσσηνία και Θεσσαλονίκη από τη θεομηνία που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς, μια αγνοούμενη και ανυπολόγιστες ζημιές
ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

Πελοπόννησος και Μακεδονία μετρούν ακόμη πληγές από την καταστροφική θεομηνία της Τετάρτης (07/09.2016), που άφησε πίσω της τρεις νεκρούς, δυο γυναίκες στην Καλαμάτα και έναν άνδρα στη Λακωνία, μια γυναίκα που ακόμη αγνοείται στη Θεσσαλονίκη και ανυπολόγιστες ζημιές σε περιουσίες.

Και ενώ οι κάτοικοι των περιοχών που επλήγησαν παλεύουν να σταθούν πάλι στα πόδια τους, έρχεται και νέο κύμα κακοκαιρίας. Η ΕΜΥ εξέδωσε το μεσημέρι της Πέμπτης (08.09.2016) νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Σύμφωνα με αυτό, οι ισχυρές βροχές και καταιγίδες που εκδηλώνονται κατά τόπους σε αρκετές περιοχές της χώρας θα συνεχίσουν κατά διαστήματα μέχρι και την Κυριακή!

Ήδη ανεμοστρόβιλοι έπληξαν περιοχές στο νομό Ηλείας, όπως το Βαρθολομιό με τις εικόνες πραγματικά να συγκλονίζουν από τη μανία της φύσης.

Προβλήματα σε αρκετές περιοχές της βόρειας Ηλείας προκάλεσαν οι δυνατοί άνεμοι, που έπληξαν νωρίτερα την περιοχή. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, έχουν γίνει περισσότερες από 50 κλήσεις για κοπές δένδρων στην ευρύτερη περιοχή των Λεχαινών, της Γαστούνης, του Βαρθολομιού κ.α.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ισχυροί άνεμοι έχουν προκαλέσει προβλήματα στο δίκτυο της ηλεκτροδότησης και σε αγροτικές καλλιέργειες.

Συνεργεία των δήμων και της περιφέρειας βρίσκονται στις περιοχές που προκάλεσαν ζημιές οι ισχυροί άνεμοι, με σκοπό να παράσχουν βοήθεια, αλλά και να κάνουν μία πρώτη καταγραφή.

Επίσης, υπάρχουν αναφορές για πτώσεις δένδρων και στύλων ρεύματος, σε περιοχές της δυτικής Αχαΐας και συγκεκριμένα στην κοινότητα Λάππα.

 Πιο αναλυτικά, θα επηρεαστούν:

1. Σήμερα Πέμπτη (08-09-2016) και μέχρι το απόγευμα της Παρασκευής (09-09-2016) τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος (κυρίως τα βόρεια τμήματα), η δυτική και κεντρική Μακεδονία και πιθανώς η Θεσσαλία.

2. Το Σάββατο (10-09-2016) και την Κυριακή (11-09-2016) με μειωμένη γενικά ένταση κυρίως τις απογευματινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η Ήπειρος, η Στερεά, η δυτική και κεντρική Μακεδονία και η Θεσσαλία.

ΔΕΙΤΕ ΣΕ ΧΑΡΤΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΕΞΕΙ ΩΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ

ΣΗΜΕΡΑ (08.09.2016)

ΑΥΡΙΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ (09.09.2016)

ΣΑΒΒΑΤΟ (10.09.2016)

ΚΥΡΙΑΚΗ (11.09.2016)

Χάρτες: Poseidon

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε