Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Νέα τροπή στην υπόθεση με τα 12.000 στρέμματα του δημοσίου

Νέα τροπή στην υπόθεση με τα 12.000 στρέμματα του δημοσίου

Ο αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου άσκησε αναίρεση κατά βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών το οποίο αποφάνθηκε να μην απαγγελθούν κατηγορίες σε δέκα άτομα κληρονόμους της οικογένειας Νάστου, για απάτη στο δικαστήριο σε βάρος του ελληνικού Δημοσίου.

Η υπόθεση αυτή αφορά την καταπάτηση δημόσιας έκτασης 12.000 στρεμμάτων στην περιοχή των Δήμων Αργυρούπολης, Ηλιούπολης και Αλίμου.

Ο κ. Γεώργιος Χατζίκος υπογραμμίζει ότι το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθηνών δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία, όπως απαιτεί τα Σύνταγμα, ενώ περιέχει ασάφειες και ελλείψεις.

Μετά την αναίρεση, η υπόθεση θα εισαχθεί στον Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου για να αποφανθεί εάν θα γίνει δεκτή ή όχι η αναίρεση του αντιεισαγγελέα Χατζίκου.

Η οικογένεια Νάστου στην περιοχή των τριών αυτών επίμαχων Δήμων είχε αρχικά έκταση χιλίων στρεμμάτων, η οποία εν μέρει οικοπεδοποιήθηκε και πωλήθηκε. Στη συνέχεια όμως στην κυριότητα των κληρονόμων της οικογένειας Νάστου περιήλθαν 12.000 στρέμματα.

Με δικαστικές αποφάσεις ακόμη και του Αρείου Πάγου, αλλά και του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου οι κληρονόμοι της οικογένειας Νάστου φέρονται ιδιοκτήτες της επίμαχης έκτασης των 12.000 στρεμμάτων.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε