Ελλάδα

Νέες στάσεις εργασίας σε Μετρό, ΗΣΑΠ και Τραμ

Δεύτερη μέρα των προειδοποιητικών στάσεων εργασίας στα μέσα σταθερής τροχιάς σήμερα Τετάρτη 8 Ιουνίου. Νέα ταλαιπωρία περιμένει όσους χρησιμοποιούν Μετρό, Ηλεκτρικό και Τραμ για τις μετακινήσεις τους.

Από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι και τις 16:00 οι συρμοί του Μετρό, του ΗΣΑΠ και του Τραμ τραβούν… χειρόφρενο, καθώς οι εργαζόμενοι κάνουν στάση εργασίας διαμαρτυρόμενοι στην ένταξη της ΣΤΑΣΥ και της ΟΣΥ στο νέο ταμείο αποκρατικοποιήσεων.

Την Παρασκευή 10 Ιουνίου, η στάση εργασίας θα ξεκινήσει στις 22:00 έως τη λήξη της βάρδιας. Οι κινητοποιήσεις στα μέσα μεταφοράς θα συνεχιστούν την επόμενη εβδομάδα.

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από έναρξη έως 10.00
Τετάρτη 15 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 21.00 έως λήξη βάρδιας
Παρασκευή 17 Ιουνίου 2016: Στάση εργασίας από 12.00 έως 17.00

Οι εργαζόμενοι του ΗΣΑΠ, του Μετρό και του Τραμ διαμαρτύρονται ακόμα για την συλλογική τους σύμβαση, τονίζοντας ότι κυβέρνηση και διοίκηση της εταιρείας “υπονομεύουν οποιαδήποτε συζήτηση για την υπογραφή νέας ΣΣΕ με στόχο την καταστρατήγηση, διάλυση και πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων δικαιωμάτων μας για να παραδοθεί ένα εργασιακό κάτεργο σε ιδιωτικά συμφέροντα”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Χιόνια στην Αττική το βράδυ της Παραμονής Πρωτοχρονιάς – Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου
«Υπάρχει αυξημένη πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων και τοπικών χιονοπτώσεων σε τμήματα της Αττικής, κυρίως στα βόρεια και βορειοανατολικά του νομού και σε υψόμετρα άνω περίπου των 400 μέτρων»
Καιρός 16
Στρατός Ξηράς: «Νέα εποχή» για το Πυροβολικό με τα ισραηλινά PULS και εκσυγχρονισμό των RM-70
Το Πυροβολικό μεταλλάσσεται και στοχεύει σε ένα πλήρες «kill chain» – από τον εντοπισμό, στην ταυτοποίηση, στη διαταγή βολής, μέχρι την άμεση προσβολή στόχων υψηλής αξίας, σε βάθος και σε χρόνο που πιέζει τον αντίπαλο
Πυροβολικό
Αναβλήθηκε για τις 12 Ιανουαρίου η δίκη του γνωστού τράπερ Ivan Greko
«Οι Εισαγγελικές Αρχές δεν πρέπει να σπεύδουν να ασκούν ποινικές διώξεις υπό την πίεση δημοσιευμάτων, σε υποθέσεις που δεν είναι ώριμες προς εκδίκαση και δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία», δήλωσε ο συνήγορος του κατηγορουμένου
Ο τράπερ Ivan Greko 9