Κυριακή, 28 Απρ.
20oC Αθήνα

Νέο “ράπισμα” από το ΣτΕ στην πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας!

ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ EUROKINISSI

Aκόμα τέσσερις απολύσεις διοικητών και αναπληρωτών διοικητών κρατικών νοσοκομείων, οι οποίοι έλαβαν χώρα το 2015, κρίθηκαν από το Συμβούλιο της Επικρατείας άκυρες και μη νόμιμες. Ανάλογες αποφάσεις είχαν εκδοθεί από το ΣτΕ, τον περάσμένο Μάρτιο για δέκα αντίστοιχες περιπτπωσεις.

Συγκεριμένα, το ΄Γ τμήμα του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, με τις τέσσερις νέες αποφάσεις του, έκρινε άκυρες και μη νόμιμες τις απολύσεις του Γεώργιου Χρυσανθακόπουλου, αναπληρωτή διοικητή τιυ Γενικού Νοσοκομείου Ελευσίνας “Θριάσιο”, του Γεώργιου Γεωργιάδη, αναπληρωτή διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πειραιώς «Τζάνειο», του Αντώνιου Αγγελάρα, αναπληρωτή διοικητής του Εθνικού Κέντρου Αποκατάστασης Αττικής και του Αναστάσιου Γρηγορίου, διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Αθηνών «Ο Ευαγγελισμός – Οφθαλμιατρείο Αθηνών- ΓΝΑ Πολυκλινική».

Υπενθυμίζεται ότι το 2015 με αποφάσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού και του αναπληρωτή υπουργού Υγείας Παύλου Πολάκη Υγείας από τους 71 διοικητές που αξιολογήθηκαν, οι 59 (44 διοικητές και 15 αναπληρωτές διοικητές) παύθηκαν από τα καθήκοντά τους και 12 (8 διοικητές και 4 αναπληρωτές διοικητές) παρέμεινα στις θέσεις τους. Κάποιος αριθμός από τους διοικητές και αναπληρωτές διοικητές που παύθηκαν έχουν προσφύγει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και ζητούν να ακυρωθούν παράνομες οι υπουργικές αποφάσεις της ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τις οποίες τέθηκαν σε αργία.Σύμφωνα με το ΣτΕ οι υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες τέθηκαν σε αργία οι διοικητές, κ.λπ. των νοσοκομείων είναι μη νόμιμες καθώς έχουν πλημμελή αιτιολογία, όπως πλημμελώς αιτιολογημένο είναι και το πρακτικό της επιτροπής αξιολόγησης.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε