Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία – Επεισόδια και χημικά

Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για την Μακεδονία – Επεισόδια και χημικά

Επεισόδια σημειώθηκαν στο νέο συλλαλητήριο που διοργάνωσαν στο Σύνταγμα φορείς που αντιδρούν στην συμφωνία για το Σκοπιανό. Στην συνέχεια ωστόσο οι οι υπόλοιποι διαδηλωτές πραγματοποίησαν καθιστική διαμαρτυρία, με την αστυνομία να τους παίρνει σηκωτούς για να ανοίξουν τον δρόμο!

Συγκεκριμένα οι διαδηλωτές έκατσαν στο οδόστρωμα διαμαρτυρόμενοι για την συμφωνία με τα Σκόπια, ωστόσο η αστυνομία ήθελα να ανοίξει τον δρόμο και τους πήρε σηκωτούς για να τους πάει προς τα σκαλιά και να ανοίξει τον δρόμο.

Μάλιστα τους “ψέκασαν” και με χημικά για να αποχωρήσουν από το σημείο. Τελικά μετά από κάποια ώρα η Αμαλίας άνοιξε

Νωσίτερα περίπου 50 άτομα που φαίνεται να “βγήκαν” από το συλλαλητήριο επιτέθηκαν με μολότοφ στις αστυνομικές δυνάμεις, φωνάζοντας και βρίζοντας.

Τα επεισόδια συνεχίστηκαν για κάποια ώρα στην συμβολή των οδών Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας, ενώ η αστυνομία έχει κάνει και χρήση δακρυγόνων. Μάλιστα από τα μεγάφωνα ακουγόταν ο εκφωνητής να λέει “σας παρακαλώ μην προκαλείτε, όχι, όχι”.

Οι αστυνομικοί έχουν προχωρήσει σε 3 προσαγωγές.

Μάλιστα στο ένα βίντεο φαίνεται κάποια άτομα να καίνε μια σημαία, χωρίς να είναι διακριτό το ποιας χώρας είναι.

Στην συνέχεια οι υπόλοιποι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ειρηνική καθιστική διαμαρτυρία.

 

 

 

Διοργανωτές του συλλαλητηρίου είναι το κίνημα Εθνικής Άμυνας για τη Μακεδονία “Μέγας Αλέξανδρος” και η Επιστημονική Επιτροπή Εθνικών Ζητημάτων.

“Καλούμε όλους τους Έλληνες σε συλλαλητήριο την Κυριακή 1 Ιουλίου 2018 ώρα 6:00 μ.μ. μπροστά στην Βουλή των Ελλήνων και την πλατεία Συντάγματος για να προκαλέσουμε τον συνταγματικό σεισμό όπου πρέπει να διατρανώσουμε ότι Ελλάς σημαίνει Μακεδονία και Μακεδόνες = Έλληνες, για να σταματήσουμε την προδοτική συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ και την απραξία και συνενοχή των ΑΝΕΛ”, ανέφεραν στο κάλεσμά τους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΙΡΗΝΗ ΜΙΛΗ

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις