Ελλάδα

Νέος αρχηγός της Πυροσβεστικής ο αντιστράτηγος Σωτήρης Τερζούδης

Νέος αρχηγός στο Πυροσβεστικό Σώμα ορίστηκε μετά από απόφαση του ΚΥΣΕΑ, που συνεδρίασε το μεσημέρι της Πέμπτης (01.02.2018).

Πρόκειται για τον μέχρι σήμερα υπαρχηγό Υποστήριξης του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγο Σωτήριο Τερζούδη, ο οποίος αντικαθιστά τον απερχόμενο αρχηγό, Βασίλη Καπέλιο.

Στον αποστρατευθέντα αρχηγό αντιστράτηγο ΠΣ Βασίλειο Καπέλιο, απονεμήθηκε ο βαθμός του Στρατηγού εν αποστρατεία και ο τίτλος του Επίτιμου Αρχηγού του Π.Σ.

Ο νέος αρχηγός Σωτήριος Τερζούδης του Δημητρίου γεννήθηκε το 1961, στους Μεταξάδες Έβρου. Είναι έγγαμος και πατέρας δύο παιδιών.

Είναι απόφοιτος της παλαιάς Ανωτάτης Βιομηχανικής Σχολής Θεσσαλονίκης (νυν Πανεπιστήμιο Μακεδονίας) τμήμα Διοίκησης Επιχειρήσεων, κατετάγη στο Πυροσβεστικό Σώμα το 1987και φοίτησε επίσης στη Σχολή Επιμόρφωσης του Πυροσβεστικού Σώματος.

Κατά τη διάρκεια της θητείας του, υπηρέτησε σε διάφορες μάχιμες υπηρεσίες του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ τον Φεβρουάριο του 2016 του ανατέθηκαν τα καθήκοντα του Συντονιστή Υποστήριξης Αρχηγείου Πυροσβεστικού Σώματος. Τον Οκτώβριο του ίδιου έτους προήχθη στο βαθμό του αντιστρατήγου ΠΣ και ανέλαβε καθήκοντα Υπαρχηγού Υποστήριξης Πυροσβεστικού Σώματος.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Δροσίζει ο καιρός από την Τετάρτη: Ενισχύονται τα μελτέμια στο Αιγαίο, έως 8 μποφόρ θα πνέουν οι άνεμοι
Κορυφώνεται το «δροσερό φαινόμενο» την Πέμπτη - Έντονες οι καταιγίδες στη βόρεια Ελλάδα το επόμενο 24ωρο - Η πρόγνωση καιρού του Θοδωρή Κολυδά και του Γιώργου Τσατραφύλλια
Κύματα
Σε κλίμα συγκίνησης η κηδεία της Αθηνάς Παπαχρήστου: Ήχησε η σειρήνα του ασθενοφόρου που είχε δωρίσει στο ΕΚΑΒ Μεσολογγίου
Η 87χρονη το μόνο που είχε ζητήσει ως αντάλλαγμα είναι κάθε φορά που το ασθενοφόρο περνά κάτω από το σπίτι της, τότε να ανάβουν την σειρήνα - Έστειλε στεφάνι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης
Ασθενοφόρο
7
«Καταρρέουν τα νοσοκομεία των νησιών»: «Καμπανάκι» από την ΠΟΕΔΗΝ για τις ελλείψεις γιατρών
Ποια νησιά έχουν αδειάσει από γιατρούς - O Μιχάλης Γιαννάκος δηλώνει πως οι μισθοί των γιατρών, των τραυματιοφορέων και των νοσηλευτών δεν φτάνουν ούτε για το νοίκι του σπιτιού τους
Βάρκα 1