Ελλάδα

Νέος καυγάς στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας για τις τηλεοπτικές άδειες

Ακόμη ένας έντονος πολιτικός καβγάς και με νέες αιχμές σημειώθηκε σήμερα στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μεταξύ του υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά και αντιπολίτευσης σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες και τον περυσινό διαγωνισμό.

Η συνεδρίαση της Επιτροπής ως θέμα μπορεί να είχε τον διορισμό στην θέση του νέου διευθύνοντα συμβούλου της ΕΡΤ κ. Βασίλειου Κωστόπουλου, η παρουσία όμως του αρμόδιου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά έδωσε λαβή για μια ακόμα σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης σε σχέση με τις τηλεοπτικές άδειες.

Η “κόντρα” ξεκίνησε όταν ο βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Τραγάκης ζήτησε από το νέο διευθύνοντα σύμβουλο να σχολιάσει την απόφαση του ΕΣΡ για επτά κανάλια πανελλήνιας εκπομπής, θυμίζοντας ότι ο νόμος Παππάς κρίθηκε από το ΣτΕ αντισυνταγματικός και ακυρώθηκε ο διαγωνισμός.
Αυτή η ερώτηση προκάλεσε την αντίδραση του παριστάμενου υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής Νίκου Παππά που χαρακτήρισε “ανοησίες” τα περί αντισυνταγματικότητας του νόμου του.

Ο Γιάννης Τραγάκης ζήτησε σε αυστηρό ύφος από το Νίκο Παππά να ανακαλέσει τον χαρακτηρισμό του. Ο υπουργός επέμεινε όμως στο να υποστηρίζει πως ο νόμος του δεν κρίθηκε αντισυνταγματικός αλλά μόνο κάποια άρθρα του και με βάση αυτό το νόμο θα γίνει και ο νέος διαγωνισμός από το ΕΣΡ. Μάλιστα ο κ. Νίκος Παππάς κάλεσε τη ΝΔ και τα άλλα κόμματα της αντιπολίτευσης να τοποθετηθούν εάν επιμένουν μετά την απόφαση του ΕΣΡ για δυνατότητα εκπομπής 7 πανελλήνιας εκπομπής κανάλια στο ισχυρισμό τους ότι “οι δυνατότητες εκπομπής σε πανελλήνια εμβέλεια καναλιών είναι απεριόριστες όπως έλεγαν πέρυσι”

Ο Γιάννης Τραγάκης του ανταπάντησε ότι “εσείς λέγατε ότι χωράνε μόνο 4 (!) το ξεχάσατε;” και του πρόσθεσε “σε ότι αφορά και το νέο αριθμό που είναι “7” και όχι “4” και αυτός ξέρετε ότι εξαρτάται από την τεχνολογία που θα χρησιμοποιηθεί… μη λέτε λοιπόν ότι θέλετε…”

Λάδι στη “φωτιά” έριξε όμως και ο πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος λέγοντας με νόημα στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής Νίκο Παππά “το ΣτΕ με την απόφαση του έβγαλε αντισυνταγματικές την ρύθμιση που έδινε την δυνατότητα στον υπουργό να διεξάγει τον διαγωνισμό παρακάμπτοντας το ΕΣΡ. Επίσης έβγαλε αντισυνταγματικό τον καθορισμό των κανονιστικών όρων του διαγωνισμού χωρίς να υπάρχει η γνώμη του ΕΣΡ. Δηλαδή τον πυρήνα του νόμου Παππα» και όσα ανέφερε η περιβόητη έκθεση του Ινστιτούτου της Φλωρεντίας που περιέφερε ο κ. Παππάς με τις “4” άδειες” και πρόσθεσε με νόημα “στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας μετά την ήδη προγραμματισμένη συνεδρίαση που έχουμε των μελών του ΔΣ του ΕΣΡ να κάνουμε, και εκεί θα ακούσουμε το σκεπτικό κάτω από το οποίο οδηγήθηκαν στη νέα απόφαση για “7” άδειες, πιστεύω ότι θα πρέπει να γίνει και μια κοινή συνεδρίαση ακρόασης των μελών του ΕΣΡ και της ανεξάρτητης αρχής της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων γιατί τα στελέχη της ΕΕΤΤ σε προηγούμενες ακροάσεις του εδώ στην Επιτροπή μας έχουν πει άλλα για τις δυνατότητες εκπομπής που υπάρχουν και είναι καταγεγραμμένα στα Πρακτικά. Για να δούμε τελικά, εάν και η απόφαση του ΕΣΡ για “7” άδειες ήταν προϊόν τεχνολογικών δυνατοτήτων ή ενός πολιτικού συμβιβασμού που υπήρξε…”.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Έμπειρος ορειβάτης από την Ηλεία μεταξύ των τεσσάρων νεκρών από τη χιονοστιβάδα στα Βαρδούσια Όρη – Τελευταία στιγμή δεν πήγε μαζί τους και πέμπτος
Οι επαγγελματικές υποχρεώσεις κράτησαν μακριά από το βουνό τον 5ο της παρέας και σώθηκε - Ήταν εκείνος που ειδοποίησε τις αρχές ότι οι φίλοι του αγνοούνται - Η επιχείρηση ανάσυρσης των σορών αναμένεται να ξεκινήσει τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου
ΦΩΤΟ tempo24.news 8
Για εμπρησμό από αμέλεια κατηγορείται η μητέρα του 7χρονου που πέθανε από φωτιά στο σπίτι της οικογένειας στη Ροδόπη
Ο έξι ετών αδελφός του επτάχρονου και ο πατέρας νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση - Η ξυλόσομπα που βρισκόταν στο δωμάτιο φέρεται να στάθηκε αιτία για τη μοιραία πυρκαγιά
Φωτιά σε σπίτι στη Ροδόπη
Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου που συνελήφθη για τη δολοφονία της - «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
Σύμφωνα με την Αγγελική Νικολούλη που ερεύνησε σε βάθος την υπόθεση μέσα από την εκπομπή της, «πέρα από τα χάπια, της προκάλεσε ασφυκτικό θάνατο και έβαλε φωτιά»
Ελένη Παπαδοπούλου: Ένα κρυμμένο μπιτόνι πρόδωσε τον γιο της που συνελήφθη για τη δολοφονία της – «Σχέδιο σε 3 φάσεις» περιγράφει η Αγγελική Νικολούλη
5
«Ετοιμάσαμε την τελευταία της βαλίτσα, δεν γύρισε ποτέ» λέει ο σύντροφος της 42χρονης αεροσυνοδού του μοιραίου Falcon
Την ίδια ώρα, οι τουρκικές αρχές εξετάζουν κάμερες ασφαλείας, προκειμένου να δουν αν υπήρξε εξωτερική παρέμβαση από τρίτους πριν από τη μοιραία πτήση
Μαρία Παππά