Ελλάδα

Νέος χώρος στον Ελαιώνα για την φιλοξενία προσφύγων! Όλες οι αποφάσεις

Νέο χώρο 12,8 στρεμμάτων για επέκταση της υπάρχουσας δομής φιλοξενίας προσφύγων στον Ελαιώνα προτίθεται να διαθέσει ο δήμος Αθηναίων. Ο δήμαρχος, Γιώργος Καμίνης, ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ότι θα εισηγηθεί στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου την επέκταση της δομής φιλοξενίας στα 37 στρέμματα δημοτικής έκτασης από τα σχεδόν 24 στρέμματα που είναι σήμερα.

Με τη νέα επέκταση, η συνολική χωρητικότητα της δομής για την φιλοξενία προσφύγων στον Ελαιώνα θα φτάσει τα 2.000 άτομα. Πρόκειται για την δεύτερη μετά την παραχώρηση 8 στρεμμάτων τον περασμένο Δεκέμβριο.

Η ενημέρωση του Καμίνη

Ο κ. Καμίνης ανέφερε, επίσης, ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο το πρόγραμμα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τη φιλοξενία προσφύγων σε κενά διαμερίσματα. Από τα συνολικά 7.500 διαμερίσματα που θα χρησιμοποιηθούν σε όλη την Ελλάδα, στην Αθήνα αντιστοιχούν 200 για την προσωρινή φιλοξενία 3.000 ατόμων. Στόχος του δήμου, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, είναι η διασπορά των προσφύγων σε πολλά σημεία της πόλης αλλά και σε όμορους δήμους. Στο πλαίσιο αυτό υπάρχει συνεργασία με τους όμορους δήμους Ταύρου, Νέας Σμύρνης, Ζωγράφου και Αγίου Δημητρίου.

Κάλεσε την κυβέρνηση να στηρίξει τον σχεδιασμό και την υλοποίηση των προγραμμάτων των δήμων για τη διαχείριση της προσφυγικής κρίσης και η Αθήνα να έχει ειδική αντιμετώπιση καθώς, όπως είπε, είναι η μόνη ευρωπαϊκή πρωτεύουσα που αποτελεί σταθμό διέλευσης προσφύγων προς τα σύνορα αλλά και επιστροφής τους από αυτά.

«Ή κυβέρνηση δεν πρέπει να μένει απαθής. Πρέπει να αξιοποιήσει τον δήμο γιατί διαθέτουμε τη σχετική εμπειρία και τις κατάλληλες δομές. Αξιοποίησε μας», τόνισε. Ο ίδιος ανακοίνωσε ότι ο δήμος θα αντικρούσει τη στάση των 47 κατοίκων που προσέφυγαν στο δικαστήριο ενάντια στη λειτουργία δομής κοντά στο Αττικό Άλσος για εθελούσια επιστρεφοντες μετανάστες. Ανέφερε, επίσης ότι θα μηδενιστούν τα τέλη τραπεζοκαθισματων για τα καταστήματα της πλατείας Βικτωρίας, καθώς επλήγησαν από την εκεί παρουσία προσφύγων. Εξέφρασε, τέλος, την αντίδρασή του για την τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που απαλλάσσει τα πανεπιστήμια, τα ΤΕΙ και τους ιερούς ναούς από την καταβολή δημοτικών τελών, αναφέροντας ότι έτσι ο δήμος αναμένεται να χάσει έσοδα της τάξης των 920 εκατ. ευρώ κάθε έτος.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Επιστρέφει με αεροδιακομιδή στη Βρετανία το κοριτσάκι που βρέθηκε χωρίς τις αισθήσεις του στον πυθμένα πισίνας στη Ρόδο
Το κοριτσάκι παρέμεινε μέσα στο νερό για 10 ολόκληρα λεπτά, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των γιατρών, γεγονός που του προκάλεσε βαρύτατες εγκεφαλικές και άλλες βλάβες και είναι κρίσιμη η κατάστασή του
Πισίνα
Σε εξέλιξη οι απολογίες των 12 από τους συλληφθέντες για το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ
Οι συλληφθέντες κατηγορούνται για συμμετοχή όπως εγκληματική οργάνωση, απάτη σχετική με επιχορηγήσεις, ξέπλυμα βρώμικου χρήματος και για το πλημμέλημα της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης
Οι συλληφθέντες για τις παράνομες επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕΠΕ οδηγούνται στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία
Αγροτικός συνεταιρισμός ζητά πίσω 600.000 ευρώ από τον «Φραπέ» στην υπόθεση του ΟΠΕΚΕΠΕ
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σουλτανίνας στην Κρήτη ζητά πίσω το ποσό των 600.000 ευρώ από τον αγροτοσυνδικαλιστή Γιώργο Ξυλούρη που ήταν πρόεδρος Κεντρικής Συνεταιριστικής Ένωσης Σουλτανίνας
Ανθισμένες αμυγδαλιές σε χωράφι στον θεσσαλικό κάμπο. 
(EUROKINISSI)
5
Η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα στις γυναίκες – Τα οφέλη μετά την απώλεια κιλών
«Η παχυσαρκία διαταράσσει βαθιά τον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-ωοθηκών, συνοδεύεται από ινσουλινοαντίσταση και χρόνια φλεγμονή, και τελικά υπονομεύει τη λειτουργία των ωοθηκών και την ποιότητα των ωαρίων»
Η παχυσαρκία επηρεάζει τη γονιμότητα στις γυναίκες – Τα οφέλη μετά την απώλεια κιλών