Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Νίκος Κάτσικας: Σοκαρισμένοι οι συνεργάτες του από τη δολοφονία του

Νίκος Κάτσικας: Σοκαρισμένοι οι συνεργάτες του από τη δολοφονία του

Δεν μπορούν να πιστέψουν πως ο Νίκος Κάτσικας δεν είναι πια στη ζωή. Πολύ δε περισσότερο δεν μπορούν να πιστέψουν ότι ο γνωστός δημοσιογράφος, ανταποκριτής του ΑΠΕ, της ΕΡΤ και του ΡΙΚ στην Αίγυπτο, έπεσε θύμα δολοφονίας μέσα στο σπίτι του στη Γκίζα.

Ως κίνητρο για τη δολοφονία του Νίκου Κάτσικα, οι αρχές της Αιγύπτου, θεωρούν πως είναι η ληστεία. Έχει συλληφθεί ήδη ένας delivery, εργαζόμενος σε εστιατόριο, με τον οποίο ο Έλληνας δημοσιογράφος γνωρίζονταν και ο οποίος κατηγορείται ότι τον μαχαίρωσε μέχρι θανάτου.

«Μόνο καλά λόγια έχω να πω για τον Νίκο Κάτσικα» δηλώνει στο newsit.gr η υπεύθυνη Επικοινωνίας στο Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού, Μάρω Παλαιολόγου, συνεργάτης του Έλληνα δημοσιογράφου.

Δεν μπορούσε να συνειδητοποιήσει τον χαμό του Νίκου Κάτσικα, με τον οποίο συνεργάστηκε στενά.

«Ήταν ένας εξαιρετικός συνεργάτης, εξαιρετικού ήθους και ιδιαίτερα ικανός, άξιος και αξιόλογος. Μαζί συνεργαστήκαμε για την «Ελλάδα τιμώμενη χώρα» στην διεθνή έκθεση βιβλίου στο Κάιρο, που την διοργάνωσε το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού. Φανταστείτε στις 26 Ιανουαρίου είχαμε τα εγκαίνια και σήμερα τελειώνει. Ήταν ιδιαίτερα υποστηρικτικός, επιμελής στην δουλειά του, πολύ αξιόλογος. Εμάς που πήγαμε ως αποστολή από το Ελληνικό Ίδρυμα Πολιτισμού μας φιλοξένησε, κάναμε μαζί μία συνέντευξη με τον Πατριάρχη Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής. Μόνο καλά έχω να πω για τον Νίκο Κάτσικα», είπε συντετριμμένοι.

Ο Νίκος Κάτσικας ήταν μέλος της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ) και εργαζόταν ως ανταποκριτής του ΑΠΕ-ΜΠΕ στο Κάιρο από το 2016, ενώ συνεργαζόταν με την ΕΡΤ, το ΚΥΠΕ και το ΡΙΚ.

Νεκρός μέσα στο διαμέρισμά του

Η είδηση του θανάτου του Νίκου Κάτσικα έγινε γνωστή από το υπουργείο Εξωτερικών. Ο Έλληνας δημοσιογράφος βρέθηκε νεκρός μέσα στο σπίτι του, στη συνοικία Σέικ Ζαγιέντ της Γκίζας. Έφερε πολλαπλά τραύματα από μαχαίρι.

Ως κίνητρο για τη δολοφονία του, οι αιγυπτιακές αρχές, θεωρούν αυτό της ληστείας και ήδη βρίσκεται υπό κράτηση διανομέας φαγητού, σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας «Ahram» που επικαλείται δικαστική πηγή.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο διανομέας φαγητού εργαζόταν σε εστιατόριο και γνώριζε το θύμα. Το γραφείο του Εισαγγελέα της Γκίζας έδωσε άδεια για τη ταφή του Ν. Κάτσικα.

Συλλυπητήρια από Οικονόμου

«Εκφράζω τα συλλυπητήριά μου για τον θάνατο του δημοσιογράφου Νίκου Κάτσικα. Οι προξενικές μας αρχές βρίσκονται σε επαφή με τις αρμόδιες Αιγυπτιακές αρχές για την διερεύνηση του θλιβερού αυτού συμβάντος», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Ρεπορτάζ: Άννα Τριανταφυλλιά Τσούτσα

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις