Σάββατο, 27 Απρ.
16oC Αθήνα

Νόμος Κατσέλη: Θύμισε… Eurogroup η συνάντηση κυβέρνησης – τραπεζών

Μέγαρο Μαξίμου
Φωτογραφία Αρχείου: Eurokinissi

Ο Νόμος Κατσέλη… φεύγει, η διάδοχη κατάσταση… έρχεται ωστόσο στην σύσκεψη κυβέρνησης – τραπεζών δεν βγήκε “άκρη”. Τουλάχιστον όχι ακόμη.

Στη σύσκεψη που έγινε στο Μέγαρο Μαξίμου το απόγευμα της Δευτέρας, 11.02.2019, υπό τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, οι πληροφορίες λένε πως οι συζητήσεις προχώρησαν σε πολύ καλό κλίμα. Οι ίδιες πληροφορίες λένε πως έγινε και σημαντική πρόοδος.

Βέβαια όλα αυτά θυμίζουν λίγο τα όσα “έβγαιναν” προς τα έξω κάθε φορά που ένα Eurogroup για την Ελλάδα τελείωνε… χωρίς συμφωνία. Για πρόοδο και καλό κλίμα έκαναν λόγο οι αναφορές και τότε, με την φράση “fruitful discussions” να αποτελεί… πάγια τακτική.

Συμφωνία, λοιπόν, δεν φάνηκε να υπάρχει, ωστόσο όπως προαναφέραμε οι πληροφορίες λένε πως η πρόοδος έγινε και μένει να ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις.

Πότε θα γίνει αυτό; Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να προχωρήσουν οι συζητήσεις ώστε να έχουμε την τελική συμφωνία επί της πρότασης για το διάδοχο σχήμα προστασίας για την α’ κατοικία.

Ο Νόμος Κατσέλη και τι γνωρίζουμε ως τώρα

Σύμφωνα με πληροφορίες που υπήρχαν νωρίτερα, πάντως, η κυβέρνηση βλέποντας ότι δανειστές και τραπεζίτες δεν δέχονται με τίποτε το δικό της σχέδιο, που ουσιαστικά μεγαλώνει το δίχτυ ασφαλείας για την προστασία της πρώτης κατοικίας, φέρεται να έβαζε ξανά στο τραπέζι το ενδεχόμενο να πάρει παράταση το υφιστάμενο πλαίσιο, ώστε να μην δημιουργηθεί πρόβλημα στην πορεία προς τις εκλογές.

Πάντως η οποιαδήποτε πρόβλεψη είναι εξαιρετικά παρακινδυνευμένη δεδομένων των συνθηκών και ειδικά με βάση τα όσα προκύπτουν αυτή τη στιγμή. Ότι δηλαδή υπήρξε πρόοδος στο Μαξίμου και ίσως από βδομάδα να έχουμε εξελίξεις.

Εν αναμονή, λοιπόν, των όποιων εξελίξεων…

Να σημειωθεί πως στη σύσκεψη μετείχαν ακόμα ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Γιάννης Δραγασάκης, ο υπουργός Επικρατείας, Αλέκος Φλαμπουράρης και ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Δημήτρης Λιάκος.

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις