Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Νύχτα επεισοδίων με Ρομά να βάζουν φωτιές σε Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια – Έκαψαν κατάστημα ελαστικών και λεωφορείο

Νύχτα επεισοδίων με Ρομά να βάζουν φωτιές σε Ασπρόπυργο και Άνω Λιόσια – Έκαψαν κατάστημα ελαστικών και λεωφορείο

Ακόμα μια νύχτα επεισοδίων ήταν αυτή που πέρασε, με Ρομά να βάζουν φωτιές και να καταστρέφουν δημόσια και ιδιωτική περιουσία, προκαλώντας ανησυχία για το πως μπορεί να εξελιχτεί η κατάταση.

Τα επεισόδια, που ξέσπασαν με αφορμή τον πυροβολισμό 16χρονου από αστυνομικό στην Θεσσαλονίκη, συνεχίστηκαν, με Ρομά να κάνουν διάρρηξη και στη συνέχεια να βάζουν φωτιά σε ένα κατάστημα ελαστικών στον Ασπρόπυργο, με τον καπνό να «πνίγει» την περιοχή και το 112 να στέλνει μήνυμα σε όσους βρίσκονται κοντά στην Λεωφόρο ΝΑΤΟ να καταφύγουν σε κλειστό κτίριο.

Συγκεκριμένα το μήνυμα ανέφερε: «Αν βρίσκεστε στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ, περιοχή Ασπροπύργου, καταφύγετε σε κλειστό κτήριο τώρα. Έχει εκδηλωθεί πυρκαγιά σε υπαίθρια αποθήκη ελαστικών. Εκλύονται επικίνδυνοι για την υγεία καπνοί. Κλείστε πόρτες και παράθυρα».

Η περιφερειακή Αιγάλεω έχει ακόμα μεγάλα προβλήματα, αφού από την Αττική Οδό προς τα διυλιστήρια η κυκλοφορία γίνεται μόνο στο ένα ρεύμα, αφού ο δρόμος έχει γεμίσει με μπουκάλια, καμένα λάστιχα και πέτρες.

Στον χώρο της επιχείρησης στη Λεωφόρο ΝΑΤΟ έσπευσαν 10 οχήματα της Πυροσβεστικής και 25 πυροσβέστες. 

Όπως φαίνεται στις εικόνες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ακόμα βγαίνει μαύρος καπνός από το κατάστημα ελαστικών.

 

Φωτιά σε λεωφορείο, πυροβόλησαν τους πυροσβέστες

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, στα Άνω Λιόσια νεαροί Ρομά πυρπόλησαν ένα αστικό λεωφορείο. Συγκεκριμένα, στην διασταύρωση της λεωφόρου Φυλής με την οδό Ιουστινιανού, Ρομά έκαψαν ολοσχερώς το λεωφορείο στο οποίο δεν υπήρχαν επιβάτες.

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχείρησαν 6 πυροσβέστες με 2 οχήματα. 

Πυροβολισμοί εναντίον πυροσβεστών

Μέσα σε όλα αυτά, η κατάσταση, άγνωστοι έριξαν και πυροβολισμούς εναντίον πυροσβεστών οι οποίοι κινούνταν στην περιφερειακή οδό Αιγάλεω.

Συγκεκριμένα, η Πυροσβεστική ανέφερε ότι στις 23:12 δέχθηκε κλήση για πυρκαγιά σε νταλίκα στην περιφερειακή Αιγάλεω. Για την κατάσβεση της έσπευσαν να επιχειρήσουν δύο πυροσβεστικά οχήματα.

Όταν έφτασαν στο σημείο δέχθηκαν πυρά από αγνώστους και απομακρύνθηκαν άμεσα για λόγους ασφαλείας.

Ευτυχώς δεν υπήρξε τραυματισμός.

Επεισόδια και στην Θεσσαλονίκη

Και στην Θεσσαλονίκη σημειώθηκαν ξανά επεισόδια, νωρίς το βράδυ της Τετάρτης. Περίπου 15 Ρομά είχαν συγκεντρωθεί στην παλιά Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Βεροίας, στο ύψος της Χαλκηδόνας και είχαν βάλει φωτιά σε λάστιχα. Ο δρόμος προσωρινά είχε κλείσει κλείσει.

 

 

 

Ελλάδα Τελευταίες ειδήσεις