Ελλάδα

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί γνωστά μπισκότα με αλλεργιογόνες ουσίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Γνωστά μπισκότα με αλλεργιογόνες ουσίες ανακαλεί ο ΕΦΕΤ.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος για την παρουσία αλλεργιογόνων ουσιών σε ορισμένα είδη τροφίμων» έτους 2023, προέβη σε δειγματοληψία τροφίμου με στοιχεία: «ΜΠΙΣΚΟΤΑ VEGANO, ΜΕ ΒΡΩΜΗ ΚΑΙ ΧΑΡΟΥΠΙ» με την επωνυμία «ΒΙΟΛΑΝΤΑ VEGANO ΦΥΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ», με ημερομηνία ελάχιστης διατηρησιμότητας 13-05-2024 και αριθμό παρτίδας lot 051306, που παράγεται από την εταιρεία «Βιομηχανία Μπισκότων Βιολάντα Α.Ε.», με έδρα το 6ο χιλ. Τρικάλων – Καρδίτσας.

Το προϊόν εξετάστηκε από το Β’ Τμήμα της Α’ Χημικής Υπηρεσίας Αθηνών του Γενικού Χημείου του Κράτους της ΑΑΔΕ, όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε αλλεργιογόνο ουσία (αυγό).

biskota

Επειδή το  προϊόν δεν φέρει σχετική με το αυγό ένδειξη στην επισήμανση, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι.

Καλούνται οι καταναλωτές, οι οποίοι είναι αλλεργικοί στο αυγό και έχουν ήδη προμηθευτεί το προϊόν, να μην το καταναλώσουν.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Ελλάδα
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Ελλάδα: Περισσότερα άρθρα
Ελληνική Αιματολογική Εταιρεία για πλασμαφαίρεση: Προκαλεί παρενέργειες στο καρδιαγγειακό σύστημα – Επικίνδυνες οι «εναλλακτικές θεραπείες»
«Διαφημίζεται γενικά σαν μηχανισμός "αποτοξίνωσης", "ευεξίας" και "μακροζωϊας"»". Καμία από αυτές τις αξιώσεις δεν είναι τεκμηριωμένη με κλινικές μελέτες», αναφέρει σε ανακοίνωση η ΕΑΕ
Πολυκατοικία
Γιώργος Μαζωνάκης: Ο δικηγόρος του ζητά αναβάθμιση των κατηγοριών σε ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο για τους 2 γιατρούς
«Η νεκροψία έδειξε πως η καρδιά του δεν ήταν επιβαρυμένη», ανέφερε στις δηλώσεις του - Ο Χαράλαμπος Λυκούδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο τραγουδιστής να υποβλήθηκε και σε κάποια άλλη ιατρική πράξη
Το ζευγάρι γιατρών